ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ние сме доказали многократно, че сме най-добрите производители на Балканския полуостров на вкусни агнета. Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите, във връзка със завишеното търсене на агнешко месо с наближаването на 6 май – Гергьовден пред „Фокус”.
Според Синапов българските агнета конкурират по качество всички в Европа. „Бием с качество, защото у нас самото отглеждане на агнета е традиция назад в годините“, коментира Синапов.
„Просто при нас нещата са съчетани от това, че Господ ни е дарил с природа. И така вкусовите качества на нашите агнета са превъзхождащи пред всички останали в Европа“, посочи той. Според него у нас има достатъчно агнета, които да задоволят търсенето на нашия пазар.
„Ние, като производители, имаме достатъчно агнета, за да задоволим не само българския пазар, но и да изнасяме. Но, за съжаление, нямаме никакъв износ на живи агнета. Не изнасяме за никъде“, каза председателят на Националната асоциация на животновъдите.
По думите му българските животновъди са от малкото хора, които наистина работят в България. „И трябва по някакъв начин да направим всичко възможно управляващите да разберат, че трудът на тези хора трябва да бъде уважаван. Ето един пример – да се работи върху пазари. Или поне, ако не работим да изнасяме, да защитим българското производство, нашият потребител да не бъде заблуждаван“, коментира Синапов.


