Читателка на ПИК: Блъскат продуктите на "Сушард" с опасни съставки! Умирам от страх внучето ми да не хване диабет!
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
"Шоколадите и вафлите на фирма "Сушард" са натъпкани с опасните съставки: кофеин, тирамин и фенилаланин, които водят до пристрастяване. Внучето ми, което е на 5 годинки се е пристрастило към шоколадите "Своге" и ме кара да му купувам по два на ден. Изяжда и по няколко вафли. Опитам се да го откажа, но то започва да плаче и сърцето ми се къса. Не мога да спя от притеснение да не заболее от диабет". Това разкри с треперещ глас пред ПИК наша редовна читателка.
Възрастната жена прави всичко възможно да откъсне внучето си от влечението му към продуктите "Сушард", но на този етап това се оказва невъзможно.
Проучване на ПИК установи, че най-големият проблем на шоколада е пристрастяването, водещо до прекаляване с количеството.
Особено притеснително и използването на съставката фенилаланин, която в комбинация к кофеина действа на организма като амфетамин.
Другата заплаха са азотосъдържащите вещества в зърната на какаото, като оксалова и пикочна киселини, които забавят обмяната на веществата, а това води до затлъстяване.
Все още не е напълно ясно как контролните органи проверяват шоколадовите продукти за наличие на вредни съставки, но е ясно, че ако в САЩ се докаже, че някое детенце е заболяло от диабет, заради хапването на шоколад, то съответната компания производител ще бъде осъдена на поне 5 милиона долара.


