ГОРЕЩО
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОТЕСТА: ГОЛЯМАТА ЛЪЖА на "Промяната" (СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ)
Зафиров: За момента няма причина "БСП-ОЛ" да преосмисли участието си в управлението
Публикуваха новия проектобюджет за 2026 г. - eто основните му параметри
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ОСТАВА ОБЛАЧНО! Вали в планините, в Централна и Западна България. Над Странджа гърми (КАРТИ)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Вносните салати имат по-високо съдържание на нитрати от родното производство, съобщава Телеграф.
препоръчано
Изданието е направило специален тест с ленти за нитрати и нитрити, закупени от лицензирана лаборатория. Общо 16 проби са били взети от 11 вида зеленчуци и плодове.
Установено е, че в зелената салата внос от Италия има между 350-400 милилитра нитрати на килограм. Според експерти количествата нитрати, които се съдържат в храните, са поне три пъти по-високи от показанията на тестовете.
свързани новини
Цената на българската салата е по-висока от вносната, припомня изданието. Високо е съдържанието на нитрати и в репичките.
В норма са били тиквичките, внос от Турция, доматите и краставиците.
Над 500 души се простиха с прегазения на Околовръстното полицай (СНИМКИ)
15178
преди 45 минути
Пламен Димитров: Разходите за заплати нарастват с около 1 милиард евро
12809
преди 2 часа


