Бойко Борисов преряза лентата на новата реанимация в "Пирогов" (снимки)

ЧАС ПИК

Бойко Борисов преряза лентата на новата реанимация в "Пирогов" (снимки)

33670
на 14.12.2015
Бойко Борисов преряза лентата на новата реанимация в Пирогов (снимки)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес Бойко Борисов, заедно с министър Петър Москов откриха реновираното отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия на "Пирогов". На събитието премиерът подчерта, че това е мястото, където се приемат най-тежките случаи в страната и, където хората получават нов шанс за живот. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Проектът за реновирането на Отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ беше замразен две години, през което време хората се лекуваха в ужасни условия. Щастлив съм, че днес със здравния министър Петър Москов го открихме, защото тук идват пострадалите от най-тежките катастрофи, падания и инциденти. Всичко бе направено според исканията на докторите и работещите тук, които споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа. Мястото е оборудвано с най-съвременна апаратура. През последната година в сферата на здравеопазването сме работили по осъществяването именно на такива проекти. Чух за вота на недоверие, който от БСП готвят, и съм убеден, че няма да мине, защото се направиха доста неща за този сектор, сред които и намалянето на дефицита на НЗОК от 400 млн. лева през миналата година до под 10 млн. лева през настоящата. Сиреч това са 390 млн. лева, които по някакъв начин са били харчени. Затова правителството ще продължава да работи и да осъществява реформата в системата на здравеопазването.
В ремонта на реновираното Отделение са вложени 2 млн. лева, като 1,5 млн. лева са отпуснати от Министерството на здравеопазването, а останалите 500 000 лева са дадени от болницата. Средствата за апаратура са 1,3 млн. лева. На площ от почти 500 кв.м. са разположени 3 зали, в които са разпределени 14 поста, което означава, че лекарите могат да се борят едновременно за живота на 14 тежкоболни. Досега леглата бяха 10", написа Борисов в своята лична страница във Фейсбук.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК