Вход
София
Времето в София 0 o C

За последните 9 месеца от ЕС най-много сме внасяли алкохол, тютюн и безалкохолни

За последните 9 месеца от ЕС най-много сме внасяли алкохол, тютюн и безалкохолни

11:41
110
0
За последните 9 месеца от ЕС най-много сме внасяли алкохол, тютюн и безалкохолни
Автор: ПИК
09.12.2015
0
110

През периода януари - септември 2015 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.2% спрямо същия период на 2014 г. и е в размер на 21.7 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 69.4% от износа за държавите - членки на ЕС, съобщиха от НСИ.

България подготвя износ на плодове и зеленчуци за Китай

България подготвя износ на плодове и зеленчуци за Китай

България ще започне процедура за износ на плодове и...

на 29.10.2015

През септември 2015 г. износът за ЕС се увеличава с 4.5% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.485 млрд. лева. Вносът на България от ЕС през периода януари - септември 2015 г. се увеличава с 5.9% спрямо същия период на 2014 г. и е на стойност 24.3 млрд. лв. по цени CIF. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия, Италия, Румъния, Испания и Гърция. През септември 2015 г. вносът на България от държавите - членки на ЕС, намалява с 2.9% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.673 млрд. лв. по цени CIF.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - септември 2015 г. е отрицателно и е на стойност 2 507.9 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото също е отрицателно и е в размер на 879.9 млн. лева. При износа на България за ЕС, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, през деветте месеца на 2015 г. в сравнение със същия период на 2014 г. най-голям ръст е отбелязан в секторите „Химични вещества и продукти“ (22.0%) и „Минерални горива, масла и подобни продукти” (20.8%). Спад се наблюдава в сектор „Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн” (5.4%). При вноса от ЕС най-голямо процентно увеличение е отчетено в сектор „Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн” (22.5%). Най-голямо намаление се наблюдава в сектор „Минерални горива, масла и подобни продукти” (24.7%).

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
архив

На чукчата му попаднали отнякъде сума пари, и к"во да ги прави - вложил ги в банка. Здрав влог, едър спестител един вид, изпращат го с уважение. На другия ден обаче чукчата пак пристига в банката. - Тегля си парите. - Ама как, ама защо… Тегли и това е. Ама си ги иска и в чисто нови банкноти. Какво да го правят - клиент. Нареждат му един куп нови банкноти. Сяда в един ъгъл, брои ги, и отива пак на касата. - Пак ги внасям. Клиент, какво да го правят… Издават му нова книжка, изпращат го с уважение. На излизане чукчата вика: - Утре пак ще дойда да си ги преброя.

няма нови новини
Днес: 333
сега
2118
четат ПИК
сега
четат тази новина
СИГНАЛ ДО ПИК! Зловещо съоръжение плаши столичани с фатален инцидент (ВИДЕО)
x
ПЪЛЕН ШАШ! Разгадаха езика на кокошките
x