Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия "Ривотрил" на черно за космически цени!

ЧАС ПИК

Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия "Ривотрил" на черно за космически цени!

76670
на 19.12.2015
Извънредно в ПИК! Руска медия попиля нашето здравеопазване: Българите са принудени да си купуват животоспасяващия Ривотрил на черно за космически цени!

Последвайте ни в Google News Showcase

Руска медия разгроми българското здравеопазване като алармира, че тежко болни хора са принудени да си купуват животоспасяващо лекарство на черния пазар за космически цени, защото то липсва на пазара. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Лекарството за епилепсия "Ривотрил" е иззето от българския пазар, и нелегалният внос е единственият изход за хилядите болни в цялата страна, пише People&Countries. А на черния пазар цената му скочила много високо.

Хората пътуват до Сърбия да се снабдяват с лекарството, без което не могат. Но и там не винаги можели да го намерят. Така ристували здравето и живота си. Лесният достъп до препарата в Сърбия и нуждата на пациентите в България оказват положително влияние върху развитието на така наречения „черен пазар“.

Най-често нашенци си купуват "Ривотрил" от Турция, съобщиха източници на ПИК. Обикновено покупко-продажбата става натурално. Срещу "Ривотрил" нашенци давали ракия, цели агнета, понякога "минавали" и само с по някоя кокошка.

Ривотрилът изчезна преди повече от половин година от аптеките в България, показа проверка на ПИК. Според фармацевтите, изземването му от пазара било заради ниската му цена. Шишенце с 50 таблетки струваше 4,50 лв. Сега в аптеките като негов заместител се предлага "Клонарекс". Но той е поне три пъти по-скъп. Продава се в кутии от 30 таблетки и струва 10 лв. И двете лекарства се изписват със зелена рецепта. Пият се по специална лекарска схема и не могат да се спират нито за ден. Затова проблемът с изчезването на ривотрила се оказал животозастрашаващ. А за мнозина заместителят му не бил по джоба. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
КУЛТОВО! Пеевски за Кирил и Лена: Те са две сладки пуделчета, които ще драскат на вратата в Банкя и ще се молят да влязат в кучкарника, за да си играят с овчарките на Бойко. Петков може да бъде само булка на Борисов (ВИДЕО) КУЛТОВО! Пеевски за Кирил и Лена: Те са две сладки пуделчета, които ще драскат на вратата в Банкя и ще се молят да влязат в кучкарника, за да си играят с овчарките на Бойко. Петков може да бъде само булка на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК