Литературната награда "Букър" получи Марлон Джеймс от Ямайка

ЧАС ПИК

Литературната награда "Букър" получи Марлон Джеймс от Ямайка

5174
на 14.10.2015
Литературната награда Букър получи Марлон Джеймс от Ямайка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Носител на наградата „Букър“ за 2015 г. стана Марлон Джеймс от Ямайка за романа му "Кратка история на седем убийства". Името на Марлон Джеймс (44 г.), който ще получи от организаторите на наградата 50 000 паунда /$ 77 000/, беше обявено на тържествен прием в Гилдхол - сградата на градския съвет и кметството на Лондон. Сред стотиците почетни гости, включително известни писатели, критици и литературоведи, на церемонията присъства и съпругата на принц Чарлз - Камила херцогиня на Корнуол.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Букър“ е сред най-престижните награди за литература в света.  Присъжда се от 1969 г. ежегодно за роман, написан на английски от гражданин от която и да е от страните в Общността на нациите, или Ирландия. Някои от най-прочутите нейни носители са Надин Гордимър, Айрис Мърдок, Уилям Голдинг, Салман Рушди, Маргарет Атууд, Иън Макюън и др. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
КУЛТОВО! Пеевски за Кирил и Лена: Те са две сладки пуделчета, които ще драскат на вратата в Банкя и ще се молят да влязат в кучкарника. Петков може да бъде булка само на Борисов (ВИДЕО) КУЛТОВО! Пеевски за Кирил и Лена: Те са две сладки пуделчета, които ще драскат на вратата в Банкя и ще се молят да влязат в кучкарника. Петков може да бъде булка само на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК