Магдалена Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири, действат като картел

ЧАС ПИК

Магдалена Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири, действат като картел

9502
на 08.04.2014
Магдалена Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири, действат като картел
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На трите електроразпределителни дружества лицензията е дадена за 39 години напред. ЕРП-тата се държат като енергийни вампири. Това коментира в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

препоръчано

"До 2010 г. ЕРП-тата са вършили тежки законови нарушения - нарушавали са Закона за енергетиката и Закона за обществените поръчки. По всички дефиниции на националното и международно право са действали като организирана престъпна група, като са регистрирали чужди юридически лица, на които са прехвърляли част от дейностите си. С действията си са превърнали ДКЕВР в посмещише", допълни Ташева.

"По данни на Световната банка задлъжнялостта в енергетиката надхвърля 1 млрд. лв. Колкото и да отлагаме момента, в един момент секторът няма да издържи и ще колабира", коментира депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Той подчерта, че чрез правенето на социална политика с цената на тока управляващите заблуждават обществото и това в крайна сметка ще рефлектира върху крайния потребител.

Според Иван Иванов от Синята коалиция ДКЕВР се стреми да реши в полза на една от двете страни – НЕК и ЕРП-тата, един чисто търговски спор.

По думите на депутата от БСП Явор Куюмджиев спорът не е търговски, а отношенията са много по-специфични и в тях не важат само търговските правила.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
Доц. Стойчо Стойчев С ТОП ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Минимум шест партии в следващия парламент, може и осем! Възраждане, ДПС и ППДБ в битка за второто място (ВИДЕО) Доц. Стойчо Стойчев С ТОП ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Минимум шест партии в следващия парламент, може и осем! "Възраждане", ДПС и ППДБ в битка за второто място (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК