Малтретираното момиче за кошмара пред Първо районно: Полицаите ме биха по главата и ме ритаха

ЧАС ПИК

Малтретираното момиче за кошмара пред Първо районно: Полицаите ме биха по главата и ме ритаха

82088
на 18.09.2013
Малтретираното момиче за кошмара пред Първо районно: Полицаите ме биха по главата и ме ритаха

Александра е с изгубен слух от побоя и в стрес от заплахите

Последвайте ни в Google News Showcase

Момчето и момичето (на снимката), бити от трима полицаи от Първо РПУ, "нарушавали нощната тишина", е обяснението от пресцентъра на СДВР, дадено на ПИК. „Затова полицаите им направили забележка и оттам тръгнало тяхното задържане“, уточниха от пресцентъра. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Както ПИК пръв съобщи, 25-годишната Александра Стоилова и приятелят й Иван Цонев, 26-годишен, са преживели кошмар в 5 ч призори в неделя, 15 септември. Те минават край Първо РПУ, където постоянно са паркирани десетки коли. Те пречат на движението и когато младите минават край тях, с ръкава си Иван закачил задната чистачка на микробус. Пред возилото стоели трима полицаи, като двама от тях скочили мигновено върху Иван, съборили го на земята, ритали го и му сложили белезници, разказа той пред ПИК.

Друг полицай се нахвърлил върху дребничката Александра и й нанесъл удари по главата. Момичето сега е със загубен слух на едното ухо и с болки по цялото тяло от удари.

Двамата са били арестувани в районното, където били обиждани и заплашвани с физическо насилие, а Александра и със сексуално насилие.

Преди инцидента двамата били на изяви в Нощта на театрите в събота срещу неделя, а после били на рожден ден. 

На битото момче Иван, който е с контузия в коляното, е издадено постановление за привличане като обвиняем. „Изкъртил задна чистачка на автомобил и с нея е направил опит да нанесе удар на служител на МВР“, пише в постановлението. За провинението се предвижда затвор до 5 години.

Иван е в недоумение от обвинението: „Закачих чистачката и моментално двама полицаи скочиха върху мен, проснаха ме на земята и ми сложиха белезници. Ритаха ме и какво ли не. Чувах само Александра как викаше „Защо го биете! Оставете го““, обясни пред ПИК пострадалият. 

Самата тя в момента изживява психически шок след боя и заплахите в ареста на районното. Александра е завършила в Англия, работила е в „Хюлет Пакард“ в Германия, а сега е в авторитетна компания у нас. След преглед при психиатър й е поставена диагноза „остра стресова реакция" и е в болнични. Ушен лекар регистрира намален слух след удари по главата й. Мембраната на едното ухо е хлътнала, пише в издаденото й медицинско. 

От снимката на Иван е видно, че не е с мощно телосложение, за да бъде арестуван с физическа сила. Александра пък е дребна и едва ли тежи над 50 кг, но един от полицаите в своя защита се оплакал, че бил ритан по кубинките от момичето, което било с гуменки.

 Макар и станал призори, инцидентът е имал очевидци. Това са момиче и три момчета, които се движели встрани от Александра и Иван, но иначе били обща група. Те са станали свидетели на проявеното насилие. Шокирани са от умишлената бруталност и жестокост на полицаите и заявяват, че ще търсят начин за привличане към наказателна отговорност на виновните длъжностни лица.

Случаят влиза в Софийска районна прокуратура, където е започнало досъдебно производство. Агенция ПИК ще следи отблизо случая, защото полицейското насилие е една от темите, по които страната ни търпи остри критики в докладите на ЕК и на международните правозащитни организации.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК