НЗОК ще предложи актуализация на бюджета си с 328 млн. лв.

Здраве

НЗОК ще предложи актуализация на бюджета си с 328 млн. лв.

3306
на 23.06.2014
НЗОК ще предложи актуализация на бюджета си с 328 млн. лв.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Надзорният съвет на НЗОК ще предложи актуализация на бюджета на Касата в размер на 328 млн. лв.  Това заяви пред журналисти председателят на Съвета д-р Бойко Пенков след заседанието му.

препоръчано

Предложението ще бъде внесено в понеделник до министъра на здравеопазването Таня Андреева.

"Тези средства ще стигнат, за да се плати за болнична помощ и лекарства, заплащани от НЗОК, до края на годината",
посочи още д-р Пенков.

По думите му стана ясно, че над 55 млн. лв. са средства от преизпълнението на събираемостта от здравноосигурителни вноски, като те ще бъдат насочени за плащане на болниците през декември.
"Дейността на болниците, извършена през юни, ще бъде изплатена на 100%", увери д-р Пенков.

Във връзка с възникналите проблеми с Корпоративна търговска банка (КТБ) Здравната каса декларира, че кризата с банката няма да рефлектира върху плащанията на дейността на договорните партньори на институцията.

КТБ обслужва сметките на районните здравноосигурителни каси (РЗОК) в градовете Варна, Враца, Плевен, Пловдив и Хасково. Предстоящите плащания на договорните партньори за отчетена дейност през месец май ще бъдат извършени до 30 юни 2014 г.

От 1 юли ще бъдат открити и сметки на петте РЗОК в други търговски банки, утвърдени от Министерството на финансите за работа с бюджетни организации, уточняват от НЗОК.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК