Пожарникари измъкнаха от потоп 10 души в севлиевско село (снимки)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Пожарникари измъкнаха от потоп 10 души в севлиевско село (снимки)

3742
на 05.09.2014
Пожарникари измъкнаха от потоп 10 души в севлиевско село (снимки)

Последвайте ни в Google News Showcase

Потоп връхлетя севлиевското село Горна Росица. Поройният дъжд, излял се снощи над района, е наводнил къщи, приземни етажи, дворове и издавил десетки домашни животни, съобщава gabrovonews.bg. За щастие човешки жертви няма.

препоръчано

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово своевременно информираха, че екипи на пожарната и полицията от снощи работят в помощ на засегнатите от проливния дъжд жители на селото. Съобщението за наводнени къщи е било подадено около 21.30 часа.



В резултат на излизане на водите от местно дере е била залята част от населеното място, като са засегнати общо около 100 жилищни сгради, стопански постройки и дворове. Екипите на РДПБЗН – Габрово са евакуирали и спасили 10 човека от 4 жилищни постройки и заведение за обществено хранене.

Сформиран е щаб от ръководството на РДПБЗН, органите на полицията и местната изпълнителна власт. Проведено е оповестяване за опасностите от възникналата ситуация. Няма загинали, пострадали или бедстващи хора, съобщават от Областната полиция в Габрово.

При ликвидиране на произшествието са участвали 2 противопожарни автомобила, 1 аварийно-спасителен автомобил, 15 служители от РДПБЗН и екипи на РУМВР – Севлиево.

Обстановката в населеното място е нормализирана, спасителните екипи продължават работа по отводняване и разчистване на засегнатите имоти.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК