САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев за трусовете в управляващите коалиции. Какво изнервя лидерите и кой клати властта (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев за трусовете в управляващите коалиции. Какво изнервя лидерите и кой клати властта (ОБНОВЕНА)

77835
на 13.02.2018
САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев за трусовете в управляващите коалиции. Какво изнервя лидерите и кой клати властта (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Социологът Кънчи Стойчев с безмилостен анализ на трусовете в управляващите коалииции пред камерата на ПИК TV. Какво изнервя лидерите на партиите във властта и кой клати управлението?

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Има ли разрив сред Обединените патриоти? Защо Волен Сидеров протвопоставя Цветан Цветанов на Бойко Борисов? Защо Валери Симеонов скача на партньора си Красимир Каракачанов? Как Истанбулската конвенция се превърна в детонатор на конфликтите в управлението и в обществото?
Кой тресе БНТ и какво цели с атаките?

Патриотите са хора, които имат идеи и не са в политиката за пари. Напълно нормално е във всяка една коалиция да има търкания. Ако са еднакви неща, то ще е една партия, а няма да е коалиция. Не виждам драма и някакви градуси на нажежаване, които могат да застрашат страната. Това заяви пред ПИК TV социологът Кънчо Стойчев.

По повод нападките между тримата лидери, Стойчев заяви, че думите до такава степен са девалвирали, че вече нямат никакво значение, тежест и отговорност. „В този смисъл не обръщам внимание на тези дрязги. Човек ако иска да се занимава с политика трябва да наблюдава какво иска да направи тази или друга група”, заяви още социологът. Той подчерта, че не вижда смяна на интересите и за момента няма такива. 

На въпрос дали се вижда някаква прилика с Реформаторския блок и дали е възможно Борисов в един момент да прекрати това. Стойчев обаче е категоричен, че трябва нещата да се казват открито и дори поздрави вицепремиера Валери Симеонов, затова че открито говори за проблемите, като даде пример с Банско. По думите на социолога, когато се говори открито, хората са наясно какво се случва и няма скрити и прикрити неща. 

Като един от най-големите проблеми Кънчо Стойчев определи голямата пропаст между управляващи и управлявани, което се забелязва и в Европа. По повод Истанбулската конвенция, той коментира, че това показва натрупаните напрежения в обществото. „Казуса сам по себе си не е толкова заплетен, че да предизвиква такива вълнения. Последно проучване на „Галъп” показва, че 86 процента от хората са наясно с този спор, което означава всички. По въпроса за конвенцията се разделят три към едно, имаме категорично обществено отрицание към конвенцията. Най-вероятно взрива се дължи на това, че България толкова години е безгласна буква в ЕС, че управниците ни от различни партии ни казват, че там са нашите началници, скривайки факта, че най-хубавото на ЕС е, че няма началници”, заяви Стойчев. Той допълни, че именно заради това чуждопоклонничество към Европа на хората им е омръзнало. 

Той заяви, че Нинова е тази която е натрупала най-много точки, като това е първия лидер, който скочи остро и заяви, че няма да се съгласим. „Тя показа, че няма началници в Европа и мнението на българските граждани е по-важни от ПЕС и останалите”. „Първо Корнелия Нинова е ръководител на Българската социалистическа партия, тя се допита до структурите и се съобрази до преобладаващото мнение в партията, като не става въпрос за това да се бият жениет, а за от два до четири текста в доклада. Не е вярно и, че България е единствената държава, която не е ратифицирала конвенцията. Оказва се, че в Полша след приемането със съответните забележки, те не важат и така се отива към ревизия”, заяви Стойчев.

Социологът заяви, че ще даде награда на всеки един, който му покаже закон, който позволява насилие над хората. Той допълни, че имаме достатъчно закони, а това че институциите не си вършат работата е отделна тема. „Конвенцията е напълно излишна, тя няма да спре простотията”, категоричен е Стойчев. 

По-повод думите на лидера на Атака, че Цветан Цветанов и премиерът Борисов са в обтегнати положения, Стойчев е категоричен, че не няма такова нещо. "Цветанов и Борисов са изграден тандем, имат си зони къде всеки си решава нещата". 

„Борисов в тези месеци е длъжен да играе на международната сцена, такъв ни е реда, който ни се пада веднъж на 14 година. Той по характер е отчетлив лидер и като се потопи в нещо го прави докрай. Темата за Западните Балкани е прекрасна тема, но се спестява на българите, колко сложен е въпроса. Първо имаме Босна и Херцеговина, безумно устройво и във всички случаи там са неуредени много неща. После имаме Македония, виждате какво става там. След това идва Косово, една страна, която дори не е призната. Сложни са отношенията с албанското население. Като цяло това е труден процес и независимо от нашите напъни виждате, че от Европа са благосклонни за Черна гора и Сърбия”, заяви социологът. Стойчев допълни, че идеята е много добра, но не трябва да се създават грешни илюзии на хората. 

За скандалите около БНТ и групичката, която иска оставка, Стойчев заяви, че явно става думи за други интереси. „Моето мнение е, че БНТ е информационен лидер. Проблемът е не това, което се случва в страната, а това което не се случва. Като най-голям проблем е опростачването и, ако погледнете сериозните проучвания ще видите, че сме на много изоставащи места”. Социологът подчерта и проблемите, като започна от образованието, МВР и монополите. „Имаме 60 хиляди полицаи и 110 хиляди частни охранители, а имаме армия от 20 хиляди. След това монополи във всички сфери. Имаме контролни органи, които не са нищо повече от събирателни дружества. Административната тежест на бизнеса, България трайно е напусната от международния бизнес и показва, че средата е лоша. Винаги сме давали пример, че ако искаш да построиш НДК и един кокошарник документите са едни и същи".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова: Все някога трябва да дойде горският (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова: Все някога трябва да дойде горският (НА ЖИВО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК