Скандална пирамида вършее в България

ЧАС ПИК

Скандална пирамида вършее в България

14858
на 30.07.2013
Скандална пирамида вършее в България
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Един пловдивски пастор на драго сърце допуска търговците в храма и сам върти няколко вида бизнес чрез своите фирми и неправителствени организации. Преподобният Светослав Петров е един от създателите на известната в Пловдив „Сейв къмпани интернешънъл” (SCI), която прилича на пирамидите от близкото минало и на принципа на мултилевъл маркетинга обещава печалби срещу пазаруване със специални карти за отстъпка.Номерът е всеки член на клуба SCI да си купи такава карта за 50 лева и да доведе още клиенти. Срещу солидно заплащане той има право да стане „бизнес партньор” и да „управлява” определена група хора. Това е поредната измама и капан за наивници, коментират разочаровани пловдивчани. Според самите основатели на SCI и бизнеспартньорите им става дума за гениално замислена социална програма, която успешно функционира от години в САЩ и Германия.

Близо 30 хил. души вече са завъртяни в схемите на SCI с надежда да станат богати за кратко време. 38-годишният божи служител е председател на Национален християнски център, регистриран в Пловдив с адрес на ул. „Тракия” 57. Тази организация обаче е тясна за размаха на Петров и той оглавява и Българска божия църква „Християнски център жътвата”.

Вдъхновен от преплитането на божията и търговската промисъл, пастор Светослав бързо набира скорост. Всяка седмица той и Станчо организират презентации на SCI в големите градове у нас. В Пловдив те по правило се провеждат в зала „България” на Конгресния център.

Присъстващите, около 300-400 души, са предимно безработни, млади хора, отчаяни от кризата и гладни за бързи печалби. Презентацията се прави на огромен екран, от който тече филм за сигурния начин да се забогатее. После пасторът обяснява, че печалбите идват от оборота при пазаруването в различни магазини, ресторанти, заведения, които са клиенти на SCI. Първи пред публиката застава Светослав Петров, който обяснява целта на занятието. Става дума за печелене на пари от оборота при пазаруване. Схемата е проста – регистрираш се по интернет и получаваш по куриер своята сейв карта, за която плащаш 50 лева. В нея се трупа личният капитал, а първите печалби идват, ако успееш да привлечеш петима нови членове. Сиреч колкото повече хора привлечеш, толкова по голяма е вероятността да спечелиш за себе си.

„От всички Ваши покупки и ежедневни консумации в търговските партньори на SCI получавате договорена отстъпка от 1-30% по вашата онлайн сметка. Сумата се превежда, когато се съберат 10 лева. Имате възможност да получавате и приятелски бонус от 0,5 % върху всички покупки, направени от клиентите, привлечени от вас”, обясняват собствениците на веригата. Тя работи с над 530 магазина, аптеки, ресторанти, кафенета, сладкарници, автомивки в страната. Върху преведените в картите пари не се дължат данъци, тъй като те се третират като търговски отстъпки, а не като приходи.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс САМО В ПИК: Ето го ексклузивния топ хороскоп на Алена за вторник - всички начинания на Лъвовете днес обречени на провал, за Девите денят е на обратния полюс
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Топ социологът Юлий Павлов с политическа прогноза - разкри какви са вариантите за правителство след изборите (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Топ социологът Юлий Павлов с политическа прогноза - разкри какви са вариантите за правителство след изборите (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК