ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Затворник излиза на свобода, защото е станала „техническа грешка“ в пандиза в Бургас

Региони

ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Затворник излиза на свобода, защото е станала „техническа грешка“ в пандиза в Бургас

16049
на 14.11.2016
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ! Затворник излиза на свобода, защото е станала „техническа грешка“ в пандиза в Бургас

Виновният служител, предал досието за подпис на директора Бранимир Мангъров, отнесъл дисциплинарна санкция

Последвайте ни в Google News Showcase

Това може да се случи само в България! Затворник излиза на свобода, защото някой някъде си е направил така, че е станала „техническа грешка“. И после търсим справедливост и очакваме бързи процеси.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Само в ПИК преди дни написахме, че директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров на своя глава е освободил затворник, а случаят е останал скрит от обществото и голяма част от службите.

Припомняме, че главно действащо лице в мелодрамата бе 23-годишният Орхан Мехмедали, който търпи множество присъди в бургаския пандиз.

Окошарен за множество провинения Орхан трябва да лежи до април 2018-а. Изненадващо обаче на 21 септември тази година Орхан напуска затвора, след като е освободен с подписа на директора Бранимир Мангъров?!

Все пак в София улавят освобождаването и настояват затворникът да бъде върнат в пандиза. В полицията постъпва искане за общодържавно издирване на Орхан Мехмедали, защото го квалифицират като беглец. А всъщност той е пуснат през парадния вход!

Добре е, че 23-годишният Орхан се оказва примерен гражданин и не решава да търси късмета си в странство. Той е намерен на 7 октомври тази година и върнат в основния корпус на затвора. На 3 ноември обаче осъденият за кражба мъж е приведен в общежитие от открит тип.

Нормално, спазвайки процедурите, изпратихме запитване по казуса до Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“. И ето какъв отговор получихме.

„Във връзка с искана от Вас информация, Ви уведомяваме следното:

Лишеният от свобода Орхан Фатме Мехмедали е постъпил в затвора в Бургас на 02.12.2015г. за изтърпяване на наказание в размер на 8 месеца лишаване от свобода. В последствие за лицето в затвора Бургас се получават за изпълнение множество присъди по различни дела с определени общи наказания, при изпълнението на които съдът е постановил зачитане на изтърпяно наказание, включително пробация.

При обработка на досието на лишения от свобода служител от затвора -Бургас е допуснал ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА, в резултат на което Орхан Мехмедали е освободен 8 месеца по-рано, на 21.09.2016 г.

Грешката е установена от анализатора на досиета в сектор „Режимна дейност“ на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, при което Орхан Мехмедали е обявен за общодържавно издирване. Той е задържан и върнат в затвора в Бургас на 7.10.2016г. за изтърпяване на останалата част от наказанието в размер на 8 месеца лишаване от свобода.
Извършена е проверка на причините, довели до освобождаването на лицето 8 месеца по-рано, като в резултат на същата на извършилия нарушението служител от затвора – Бургас е наложено дисциплинарно наказание.

В ГДИН не са постъпвали сигнали срещу началника на затвора за корупционни действия.

По отношение на въпроса относно притежанието на спортен автомобил марка „Волво“ и строеж на вила, ГДИН не разполага с информация. Такива обстоятелства не са декларирани от комисар Бранимир Мангъров и в подадената от него годишна декларация за имуществено състояние“, ни пишат в официален отговор до ПИК.

Явно затворниците у нас вече освен за примерно поведение и помилване, могат да разчитат и на „техническа грешка“, за да ги пуснат по-рано от пандиза.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК