Анахид Тачева на хапчета, закъса с паметта

Лица

Анахид Тачева на хапчета, закъса с паметта

154918
на 09.09.2020
Анахид Тачева на хапчета, закъса с паметта
Автор:   "Ретро"

Паметта на легендата на БНТ Анахид Тачева започнала сериозни да ѝ изневерява, споделят нейни близки. От няколко месеца насам бившата говорителка пиела дори специални хапчета, защото проблемът се задълбочавал, започнала все по-често да бърка дати, имена на роднини, да ѝ се губят моменти от миналото, които не вярвала, че са ѝ се случили.

През този октомври бившата жена на Коста Цонев ще празнува 80-годишен юбилей. Белите петна в паметта са обичаен проблем за хората на нейната възраст, но семейството ѝ виждало как тя вече съвсем не била същият човек, когото познавали. Според тях ѝ се отразявали и последиците от тежките драми в личен план, които Анахид преживяла. Най-сериозна травма ѝ нанесла смъртта на сина ѝ Димитър Цонев, който почина внезапно през 2016 г. На 23 август се навършиха 4 години без него, но неговата майка не присъства. Анахид от години живее при най-малката си дъщеря в Америка. Тя не била в кондиция да пътува и почела паметта на сина си по свой начин.

Другият повратен момент, който повлиял на психиката ѝ, бе опитът за самоубийство с хапчета на дъщеря ѝ Теодора Цонева, която посегна на живота си през 2017 г. и лекарите от „Пирогов“ едва я спасиха. Тогава Анахид отново бе в Америка и се наложи да се прибере по спешност в България, за да се погрижи за щерка си и нейния син Дейвид, който бе настанен в приемно семейство, тъй като нямаше кой да го приюти, а законът разрешава да е само близък роднина.

Въпреки старческите неволи тв легендата все още е с фигура като на ученичка, храни се здравословно и прави упражнения. Вдовицата на Коста Цонев дължала младоликия си вид и на рядка болест, чийто страничен ефект бил по-бавното остаряване. „Страдам от таласемия минор. Това е вид анемия, която се предава от майка на дъщеря. Предала съм го на дъщеря ми Теодора, а за третата ми бременност лекарите ме предупредиха, че може да е фатална, и искаха да я прекъснат. Но аз не се уплаших. 16 кръвопреливания ми правиха, защото хемоглобинът ми беше паднал“, споделя Тачева, която внимава с какво се храни, за да държи изследванията си в норма.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19 Разработиха молекула, която предотвратява фатален COVID-19
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова сбира Отечествен фронт от политически отпадъци срещу ГЕРБ в скъпарски хотел (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова сбира Отечествен фронт от политически отпадъци срещу ГЕРБ в скъпарски хотел (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това