Арестуваха бившия главен прокурор на Мексико

Америка

Арестуваха бившия главен прокурор на Мексико

7407
на 20.08.2022
Арестуваха бившия главен прокурор на Мексико
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият главен прокурор на Мексико, отговорен за спорното разследване на случая с изчезването на 43 студенти през 2014 г. в щата Гереро, бе арестуван вчера. Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на главната прокуратура.

препоръчано

Хесус Мурильо Карам е бил задържан в дома си в Мексико Сити по обвинения в отвличане, изтезание и възпрепятстване на правосъдието. Той не е оказал съпротива при ареста.

Мурильо Карам оглавяваше прокуратурата от 2012 г. до 2015 г. по времето на тогавашния президент Енрике Пеня Нието. В нощта на 26 срещу 27 септември 2014 г. група от 43 студенти, пътуващи с автобус от южния щат Гереро към столицата Мексико, за да участват в демонстрация, са били задържани от местната полиция, която е действала в съглашателство с наркокартела "Герерос унидос".

След това те са били застреляни и телата им са били изгорени по неясно какви причини. Само останките на трима от тях бяха идентифицирани, припомня БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК