ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Борислава Бъчварова, Ихтиман
Необходими продукти:
5-6 банана
3 млечни шоколада (от 100 г)
малко парче краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме бананите на шайби (кръгчета) с дебелина около 2 пръста. Приготвяме си толкова клечки за зъби, колкото е броят на кръгчетата банани. Набучваме бананите по средата на парчето и оставяме настрани. През това време начупваме в паничка трите шоколада и ги разтопяваме на водна баня. Към шоколада добавяме малко парче масло и съвсем малко вода. При непрекъснато бъркане шоколадът трябва да бъде течен. След това всяко кръгче банан се натопява в разтопения шоколад. В чиста тава се разстила чист найлонов плик и върху него се слага всяко кръгче банан. Оставяме в хладилник за няколко часа.
Добър апетит!