BG EN

Бифтек с макарони

Рецептите на деня

Бифтек с макарони

10238
на 11.02.2013
Бифтек с макарони
Необходими продукти: 800 г кайма 500 г макарони 100 г настърган кашкавал 80 мл олио 50 г галета 30 г брашно 4 яйца 2 домата 1 с.л. оцет 1 глава лук сол черен пипер магданоз 1 щипка кимион За соса: 3 с.л. масло 3 с.л. брашно 1/2 ч.ч. прясно мляко сол черен пипер Начин на приготвяне: Каймата се размесва с 2 яйца, ситно нарязан лук и магданоз, сол, черен пипер, кимион, оцет и 1/2 ч.ч. вода. Сместа се разделя на 4 части, от които се оформят 4 бифтека. Овалват се в галета, после в брашно и се пържат от двете страни в олиото. Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в тенджера. Заливат се със запърженото масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Сосът се приготвя, като маслото и брашното се бъркат на огъня, докато се получи пенлива смес. Прибавя се млякото и се бие, докато се сгъсти. Изпържените бифтеци се сервират, като върху всеки се слага по 1 кръгче домат и кръгче твърдо сварено яйце. Около всеки бифтек се слагат макарони и се заливат със соса.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО) Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК