Бойко мълчи като Слави. Уговорено ли е?

ТЕМА

Бойко мълчи като Слави. Уговорено ли е?

436518
на 13.04.2021
Бойко мълчи като Слави. Уговорено ли е?

840 000 българи гласуваха преди седмица за Бойко Борисов. ГЕРБ победиха на изборите и е учудващо, че май само те не са го разбрали. Нищо, че на думи го изрече днес и най-пресният им член Даниел Митов. А може би точно заради това.

препоръчано

Защото хората не чакаха нито него, нито Дончев или Паунов, които иначе не крият, че Борисов е лидер на партията и е най-важна думата в нея. Затова и тримата главно пелтечеха, видно лишени от правомощия да отговорят на нещо конкретно.

А защо не излезе тогава именно Борисов - да благодари на хората, но и да им обясни какво се случва и в чии ръце ще е съдбата им? 

Не друг, а Борисов е човекът, на когото мнозинството от тези хора персонало гласуваха доверие. И държи ключа към всяка възможна власт. Затова чакаха да чуят него - неговата дума, неговите ясни намерения, както и как предстои да прави с това доверие. А не витиеватите обяснения на притеснените му партийци, които дори да искат, няма как да дадат конкретен отговор.

И означава ли подмяната на лицата, които се появиха вместо Борисов днес пред обществото, че ще има и подмяна на вота на стотиците хиляди българи?

Тези въпроси неминуемо възникнаха покрай отсъствието на Бойко Борисов, колкото и неговите хора да опитват да го оправдаят. Важните разговори с партньори от ЕС безспорно са приоритет, но можеше в такъв случай да се отложи часът на брифинга. Ние сме свикнали, защото са ни викали и в 24 часа, и в 2 след полунощ в Министерски съвет, няма да е нещо ново. Вместо да допуска подобна формална, вяла и в крайна сметка тотално безсмислена проява от името на ГЕРБ. 

Но неочакваното му мълчание, обърканите послания, липсата на каквато и да е яснота доведе до неочаквания ефект да бъде причислен към една доста неприятна група. На задкулисието, в което се спотаяват вече над два месеца Слави Трифонов и хората му.

В името на доверието на тези стотици хиляди хора, трябва моментално да се спре с тези дипломатически болеси и мълчание.

Иначе излиза, че Борисов и Слави Трифонов се уговарят. Това не е лошо, но поне да е пред публика, ако ще управляват заедно. 

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това