БСП доуби и последната надежда на ДПС за кабинет с втория мандат

Акценти

БСП доуби и последната надежда на ДПС за кабинет с втория мандат

59453
на 10.07.2024
БСП доуби и последната надежда на ДПС за кабинет с втория мандат

Последвайте ни в Google News Showcase

БСП няма да участва в разговори за съставяне на правителство с втория мандат на ДПС.

препоръчано

Тази позиция затвърси председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов.

Малко по-рано днес той подписа и изпрати отговор до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат.

"ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата", заявиха от "Позитано" 20 

Депутатите от ПГ на БСП за България стриктно спазват и се ръководят от решенията на партийните органи.

"В тази тежка за страната ни ситуация, ние вярваме, че изход може да бъде намерен с третия мандат. Третият мандат създава възможност за формиране на истински надпартиен експертен кабинет на националното съгласие. Процедурата дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани. ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната", се казва още в писмото, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Така ДПС вече получи отказ от всички поканени партии - ГЕРБ-СДС, ППДБ, ИТН и БСП. "Възраждане" не получи покана. 


 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК