Българската хомеопатия отбелязва 20 години

Здраве

Българската хомеопатия отбелязва 20 години

5788
на 06.11.2015
Българската хомеопатия отбелязва 20 години
Автор:   ПИК

Асоциацията на лекарите хомеопати в България празнува 20-годишен юбилей. Събитието ще се бъде отбелязано с конференция по хомеопатия, която ще се проведе събота и неделя.
Не е вярно, че за да се лекуваш чрез хомеопатия, трябва да вярваш в този метод. Има много пациенти, които идват с голямо недоверие и след това стават почитатели на метода, защото виждат в остри състояния и грипни епидемии много бързия ефект на хомеопатията, каза в ефира на БНР д-р Весела Попова.

препоръчано

 В този сезон, когато отново започват грипните вируси, има много голямо значение това как ще започнем лечението на едно такова заболяване. Всяко общо заболяване аз наричам „малко прераждане“, защото това е тренировка на имунната система и хомеопатията е от огромно значение при такива заболявания, уточни той.

свързани новини

Според д-р Попова броят на хората, които предпочитат хомеопатията като основен начин на лечение, става все по-голям.

Методът, по който действа хомеопатията, все още не е докрай изяснен, но става въпрос за действие на чисто енергийните системи в човешкото тяло. Ние нямаме претенции да казваме, че лекуваме, но по принцип аз имам пациенти с ракови заболявания, които са на химиотерапия и лъчетерапия и като един допълнителен метод, който значително облекчава целия процес, през който преминават, реално има много големи възможности. Всяка субстанция може да бъде хомеопатично лекарство. При хомеопатията начинът на приготвяне е важен, а не субстанцията като такава, поясни д-р Попова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 септември - успехът не е изоставил Телците, Козирозите да се предпазват от грешки
ПИК TV x
ПИК TV: Екшън в парламента! Костадинов към ДПС: Кметовете ви са феодали. Оядохте се, охранихте се. Това вече няма да ви се получи (НА ЖИВО) ПИК TV: Екшън в парламента! Костадинов към ДПС: Кметовете ви са феодали. Оядохте се, охранихте се. Това вече няма да ви се получи (НА ЖИВО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК