Бюджетът на Варна - над половин милиард лева

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Бюджетът на Варна - над половин милиард лева

3859
на 06.03.2021
Бюджетът на Варна - над половин милиард лева
Автор:   ПИК

Общинският съвет прие бюджета на Варна за 2021 г. след близо двучасови дебати в четвъртък. За първи път общината ще разполага с над половин милиарден бюджет. Финансовата рамка е зa 556,7 млн. лева и е с 64,63 млн. лева по-висока от предходната година. 

препоръчано

Бюджетът е рекорден, без да бъдат увеличавани местните данъци и такси и отново е втори по размер в страната след този на София. Прогнозните приходи по бюджета на общината са в размер на 488,07 млн. лева. От тях 279,1 млн. лева, с 65 млн. лева повече спрямо 2020 г., са за местни дейности. Останалите близо 209 млн. лева са за делегирани от държавата дейности. 68,63 млн. лева ще бъдат осигурени по европейски проекти и програми.

"В условията на световна пандемия община Варна остава финансово стабилна. Доказателство за това е и фактът, че през 2020 г. бе потвърден кредитният рейтинг на общината - със стабилна перспектива“, заяви кметът Иван Портних на сесията на Общинския съвет, приела бюджета за 2021 година.

Кметът припомни, че в бюджета са заложени ясни приоритети, като във всяка една от сферите на социално-икономическия живот има предвидено увеличение на средствата – за социални дейности, образование, здравеопазване, спорт, култура.

"Този бюджет ще даде възможност за една радикална крачка напред по отношение на облагородяване на междублоковите пространства в обхвата на целия град. Визирам този ангажимент, който сме поели, наред с големите инфраструктурни проекти, защото хората трябва да живеят в съвременна удобна градска среда.

свързани новини

Тези проекти - за ремонти на малките улици, изграждане на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, засягат стотици хиляди наши съграждани. Затова е важно да бъдат реализирани“, коментира още Портних.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това