ВАДЕТЕ ЧАДЪРИТЕ! Облачно и дъждовно, половин България с оранжев код за опасни валежи (КАРТИ)

Акценти

ВАДЕТЕ ЧАДЪРИТЕ! Облачно и дъждовно, половин България с оранжев код за опасни валежи (КАРТИ)

27922
на 11.09.2024
ВАДЕТЕ ЧАДЪРИТЕ! Облачно и дъждовно, половин България с оранжев код за опасни валежи (КАРТИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През днешното денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони - от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 19°. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

препоръчано

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие за кратко - 3 бала.

В планините ще бъде облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни по количество. След обяд от запад валежите ще започнат да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК