Вижте чудодейния еликсир, с който Тато се пазел от вируси (Рецепта)

Съвети

Вижте чудодейния еликсир, с който Тато се пазел от вируси (Рецепта)

34129
на 25.02.2021
Вижте чудодейния еликсир, с който Тато се пазел от вируси (Рецепта)
Автор:   ПИК

Тодор Живков обичаше да плаши амбициозните си съпартийци, че е от род на столетници и ще държи здраво властта поне до началото на XXI век. И макар тези му планове да не се сбъднаха след вътрешнокомунистическия преврат през 1989 г., доброто здравословно състояние на правешкия диктатор изумявало всички. Тато залагал повече на народната медицина, отколкото на лекарите в Правителствена болница, като дори имал своя антивирусна рецепта, която е особено актуална днес, сред пандемията от Ковид-19.

препоръчано

Бившият Първи поддържал имунната си система и гонел вирусите със сок от сърцевината на бреза. Това разкрива Христо Христов-Референта, бивш директор на ловно стопанство „Кормисош“ и доверен човек на тогавашния генсек. До днес изкусният лесничей приготвя лечебната напитка и я препоръчва на близки и приятели, като е убеден, че действа и срещу коронавируса.

„Това е еликсир, който прочиства целия организъм – категоричен е Референта. – Аз научих Живков да пие сок от бреза и той оцени колко полезно може да бъде това питие, което ни е подарък от природата. Нещо повече – имаше намерение да направи специален санаториум сред брезова гора, но просто не му стигна времето да осъществи и този свой проект. Всяка една част от брезата може да се използва като лекарство. При правилна обработка са полезни листата, клоните и кората. От бялата част на кората се прави така нареченият сакъз, който прилича на дъвка. Брезите са едно голямо богатство на България, което сега не се използва пълноценно“.

Препоръчително е да не се купува брезов сок от магазините, а да се приготвя в домашни условия.

В брезата се срязва неголям отвор, дълбок 3-4 см. Потеклият сок се събира в съд, прикрепен за дървото.
 
Важно е след събирането на сока да се запълни отворът с восък или смола, за да се „запуши“ кората и да не боледува дървото. Сокът обаче има кратък срок на годност – едва до три дни, ако се съхранява в хладилник. Той обаче може да се замразява, като така се запазва неговата свежест. В 100 грама брезов сок се съдържат само 8 калории, така че той е полезен и за поддържане на фигурата.

Христов смята, че Тато би бил сред първите, ваксинирали се срещу Ковид-19, тъй като бил голям привърженик на имунизациите. Съпругата на Живков д-р Мара Малеева лично провела първите масови ваксинации на хората в Правец. Именно тя убеждавала Живков, че ваксинирането на населението е от основно значение за народното здраве.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това