Вход
София
Времето в София 12 o C

Внимание! Задава се нов диктатор!

Внимание! Задава се нов диктатор!

Незнанието на „масите“ е главният инструмент на олигархията
на 08.03.2013
13956
41
Внимание! Задава се нов диктатор!
Автор: ПИК
08.03.2013
41
13956

- Какви сме ние?

- Българи-юнаци!

- Какво искаме?

- Не знаем.

- Кога го искаме?

- Веднага!

Този постинг се върти из интернет вече трета седмица.

Улицата бушува. Днес.

А преди?

Когато разбиваха българската индустрия, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската електроника, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската оръжейна промишленост, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската енергетика, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското селско стопанство, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското здравеопазване, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското образование, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската наука, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската държава, улицата мълчеше.

За да не я обвинят в мрачна комунистическа изостаналост.

И за да не я обвинят, приветстваше всичко това. И подскачаше, щото „който не скача, е червен”.

Улицата получи всичко, каквото поиска.

Поиска капитализъм и го получи. Див и варварски.

Поиска държавата да се чупи, щото „е лош стопанин”.

Поиска 500 партии и ги получи.

Поиска гласност и я получи. Без чуваемост.

Поиска свобода на словото и получи кукиш.

Поиска Борисов и го получи. Изцяло.

Днес улицата бушува.

Какво иска?

Иска парламентът да си ходи, но да продължи да работи.

Иска правителството да се маха, но да остане.

Иска Велико народно събрание, но това решение е в правомощията на всяко обикновено народно събрание, включително – на това, което хем да си ходи, хем да не си.

Иска нова Конституция, но не знае какво пише в нея. Не знае, но гори Конституцията. И не подозира, че при промяна на Конституцията първо ще изгорят човешките и гражданските права на същата тази улица.

Иска по-малко депутати, щото България се е смалила.

Напомням:

През 1879 г. Княжество България наброява 2 милиона души. Учредителното Народно събрание на Княжеството има 231 народни представители. Един депутат представлява 8658 души. След Съединението с Източна Румелия (която е по-малко от 1 милион) Народното събрание вече е 286 души и един депутат представлява 10 489 души. Средно аритметично от 1879 г. до днес народните представители са 242,024. Всеки един от днешните 240 депутати представлява близо 30 000 души.

Но улицата иска хем по-малко депутати, хем по-голямо представителство.

Иска да бъдем Исландия, обаче исландските депутати са 63, а исландците – 320 000. Всеки исландски депутат представлява 5000 души. Ако всеки български депутат представлява 5000 души, българските депутати ще трябва да бъдат 1400.

Иска държавата хем да я има, хем да я няма. Да я има, когато трябва да получаваме и да я няма, когато трябва да даваме.

Иска да плаща само евтиния ток от АЕЦ „Козлодуй”, но не излезе да гласува на референдума за АЕЦ „Белене”.

Иска да забрани партиите, но правото на гражданите да се организират в партии е основно гражданско право. Включително на улицата.

Иска да няма партии, но в самата нея, в улицата, зреят поне 7 партии.

Иска нови лица и ги получи преди 4 години, 116 на брой, чисто нови, безгласни мишоци и мушмороци.

Пиша това без капка ирония.

Защото незнанието на „масите” е главният инструмент на олигархията. 24 години въпросните „маси” не правят разлика между законодателна, изпълнителна и съдебна власт. 24 години и особено – последните 4 от тях. Управлението на ГЕРБ. Което зачеркна Конституцията, обезличи парламентарната демокрация, заличи границите между властите и подмени конституционните принципи с едноличната власт на една мутра. С една едномутренска власт. 24 години и особено 4 от тях „масите” живеят с пълната заблуда, че полицията, в частност – Цветанов и главно – Борисов съдят престъпниците. От телевизора. Че Борисов е този, който дава и плаща, който храни бедните, утешава нещастните и наказва лошите.

Защото антиконституционализмът и атипарламентаризмът са оръжията на олигархията. Ако на олигархията нещо й пречи, това са тъкмо Конституцията и парламентарната демокрация.

Не Конституцията е виновна за това, че парламентарната република се изроди в премиерски абсолютизъм; че Борисов се изкачи до най-позорните „висини” на диктатурата, като подчини, иззе, дискредитира, контролира и овладя всички власти. И отговорността е на тези, които му позволиха това. И не само го позволиха, ами го възпяваха и аплодираха. Които гласуваха с възторг и умиление. Поради простотия, заблуда или изгода.

Не Конституцията е виновна за това, че вече 24 години един престъпен сговор управлява и граби държавата; че този сговор е сключен между старата каста, новата олигархия, техните мутри и прилежащите им тайни служби; че този сговор е подгизнал от алчност, арогантност, егоизъм, високомерие и безотговорност; че този сговор периодично забърква в своите колби, поредния мутант, поредния генно-модифициран политически продукт, отглежда го, прави му партия, снабдява го с легенда, пише му репликите, финансира го щедро, вкарва го във властта, за да управлява чрез него, да провокира и трови чрез него; че само за няколко години този сговор произведе „Атака”, РЗС и ГЕРБ, понеже те в една колба са забъркани, там нейде, в луксозните леговища и будоари олигархията.

На тях, на тези многодетни бащи, Конституцията им пречи. Тясна е парламентарната република за техния ламтеж по безразделна власт. Републиката ги задушава. Един диктатор им трябва. За лично ползване. На ръчно управление. Когато тиранинът се изчерпи – ще произведат нов. И ако някой си мисли, че вече не са забъркали поредния политически мутант в своите колби – лъже се.

За това – да внимаваме!

Сподели:
Напиши коментар »
(41)
1
Поздравления, Велислава. За съжаление обаче, макар че есето ти е в духа на критическия реализъм и Ботевия патос, липсва жокер за посоката. А и България и света се нуждаят от просветеност /образован не значи просветен/.
2
КАТО ПРИЕМЕМ,ЧЕ ВСИЧКО,КОЕТО СИ НАПИСАЛА Е ВЯРНО, ЗАЩО НЕ СИ НАПИСАЛА– СЕГА НАКЪДЕ? ПРИЗИВА ДА ВНИМАВАМЕ НЕ СТИГА!
3
Перфектна, както винаги! Но кой да чете! Велислава, улицата не чете!
4
Тези, които горят Конституцията, без да са я прочели, казват, че искат исландски модел. Сигурно има такъв, но никой не можа да ми го обясни. Даже се пошегувах: "Ние китове ли ще ловим, що ли?!". Аз искам да ме управляват отговорни и опитни политици, а не като онези никому неизвестни мушмуроци, дето дойдоха пред 4 години с големи обещания. Но няма никак да се учудя Улицата да избере някой нов Месия с твърда ръка, набола брада и прочетена една книга...Жална ни майка!
5
Поздравления Велислава. Както винаги много точна и вярна на истината. Но да не забравим и онези "интелектуалци" - професори, учени, артисти, художници, които правеха списъци в подкрепа на ББ за изборите през 2009 г. Например, Ивайло Знеполски, партиен секретар, бивш министър, който продължава да реди "бисери" в подкрепа на ББ като премиер и политик. Някак е срамно и позорно за българската "интелигенция".
6
Тази долна комунистка Дърева докога ще плямпа врели некипели . Защо се толерира за кой ли път червената езуитска пропаганда , 23 год. слушаме едни и същи глупости . Комунизмът унищожи всичко читаво в тази държава . Та селата бяха унищожени на 9 септ. ученици и войници ходеха да събират реколтата , индустрията била унищожена - за каква индустрия изобщо говорим при социализма , мегаломански нерентабилни производства . Защо забравихте ,че на 10 ноември Младенов обяви че държавата е фалирала - кой я унищожи Бе Дърева , а ,кой , унищожи я Червената хунта . Трябва да се преподават задължително Задочните репортажи на Георги Марков , за да се резбере веднъж завинаги какви щети е нанесъл на България социализма . Може ли една държава след 45 год. мир и уж благоденствие да фалира , това го няма никъде в световната история . Та това е истината Дърева , затова не можем още да се оправим , защото такива като теб и цялата ти Червена КДСарска клика продължавате да дерибействате . Комунист освен да краде ,лъже и убива друго не може
7
Тя тръгва от презумпцията, че Борисов си е отишъл. За съжаление това не е така и много е вероятно да ни тормози още дълго. Така, че тези разсъждения не са актуални и отместват акцента на ежедневието ни - борба с мафията на ГЕРБ !
8
Абе Дърева, я не филосоствай! Бих се съгласил с теб за броя на депутатите ако нашите депутати представляваха народа който ги е избрал. ДА ама НЕ. Те представляват себе си и своите лични сметки. Така че я бегай у лево и не дразни хората, че то човек няма и къде да си излее яда като те гледа!!!
9
Захариева
10
Не ирония, а презрение струи от умелия Ви публицистичен стил - ,,ярко изобличителен", както учехме за социалистическия реализъм. ,,Незнанието на улицата" - умели патетични слова, като горе изписаните, примесени с несдържана истерия и омраза...Нахвърляни факти, подбрани избирателно и предубедено рисуват един гротескен образ на множеството, наречено НАРОД. Наистина, Дурева, накъде гледате!
11
Уважаема г-жо Дърева, не съм запознат с работата ви, не знам коя сте и за какво се борите, но ще ви кажа едно: първото нещо, което един добър журналист научава е, че една статия, била тя и пропита с патос като вашата, трябва да е написана на прост език. Защото вие пишете за тези, които наричата "улицата". Запитайте се, колко души знаят какво точно означава думата "олигархия". След това, моля, препрочетете текста си и вижте колко пъти я използвате. Да, думичката е звучна и, може би, ще накара някои хора да си кажат, че мнението ви е експертно. Уви, това е само заблуда. Същата заблуда, за която говорите с толкова презрение. Критикувайте колкото искате, но истината е, че от вашето... произведение, да го наречем, лъха българщина. Чиста и неподправена българщина, и чувство за превъзходство... Които вие така подчертано одумвате. Бих ви нарекъл "хипокрит"... но не си струва да хабя повече думи и енергия с вас!
12
Много искам ТОЗИ път написаното от В. Дърева /една смела жена!/ за Твърдата ръка, Диктатора, Месията ДА НЕ СЕ СБЪДНЕ. Много искам този път тя ДА НЕ ПОЗНАЕ. Много искам...
13
Живее ми сe, друже мой, ей тъй насила, на инат.. Mакар и да не съм герой, и аз нагърбил съм плакат! И крача сам, и търся истини... А помниш ли, вървяхме двама? в живота си безкрай забързани, а той проклетника е драма... Преглеждам стари снимки и тъгувам, за онзи пламък във очите ти, стоя, не вярвам, плача, псувам, че изгори със теб мечтите си... Аз знам, приятелю, че горе, където се издигна като феникс, и огъня в душата непокорен, ще пламне, силно, за да светиш... Не се сбогувахме със тебе, аз знам, че ще се видим пак, не в тоя свят, проклет и беден, а в друг, на щастие богат! Данаил Антонов
14
...дано не се сбъднат прогнозите,че през 2020г.българите напуснали България ще бъдат повече от тези,които ще останем в нея!!!Относно статията-Да получихме капитализъм,див и варварски,но кой ни го натресе?ДС,Луканов-неговият приятел от Търговската камара на САЩ/едно еднооко,злобно човече/или икономическите интереси на Запада???Застанахме един срещу друг,никой не прявяваше толерантност към никого,и все вярвахме,че тези "супер кадърни"завършили в странство ще оправят икономиката,после пенсиите и т.н.А,бе,честно казано,не я разбирам тази Демокрация,23 години,кражби,рушене,убийства,унижаване и геноцит към собственият си народ от всички правителства до днес от паметната 1989г.Най-голям виновник за безвремието в което сме е ПРОСМУКАНАТА ОТ КОРУПЦИЯ СЪДЕБНА ВЛАСТ/...за кокошка няма прошка,ала за милиони,няма закони/ЛИПСАТА НА МОРАЛ В ДЕПУТАТИТЕ,които коват закони по поръчка...
15
...а за г-жа Дърева,какво да кажа,хубав синтез е направила,но трябва да го даде на Позитано и да поиска от все още живите хардлайнери управляващи в сянка,защо обезличиха България???
16
Грозен червен урунгел, скрий се някъде и не излизай, Смийгъл, не само грозно, но и долно, като я видя по телевизията сменям програмата - комунизЪмът е генетическо заболяване, при Дърева и с външни симптоми. ПС: Хората знаят какво искат, искат смяна на "елита" в политическите партии, не само от нещастната ти долна БКП крадлива партия, а като цяло, България е заложник на междуособните борби между 5-6 психопата, които вече са прекалено дълго в политиката и са се самозабравили. Проблемът не е в партиите, а в това, че техните върхушки не знаят кога да си тръгнат, трябва да бъде създаден механизъм за това, максимум 2 мандата в НС и после да си ходят. Те са царе в момента, няма кой да ги бутне, ние сме Парламентарна Монархия, т.е. в Парламента имаме монарси. Белким и на тебе ти дойде реда, Велислава Дърева Председател на БСП - звучи гордо, само дето ще отблъснете всякаква естетика
17
Този БОКЛУК КОМУНИСТИЧЕСКИ не разбра ли че КАПИТАЛИЗМА е еволюционно явление. Седи и се дзвери в капиталистически компютър и капиталистически телефон, вози се на капиталистическа кола и реве с цяло гърло за МЪРЗЕЛА НА СОЦА. Свършиии яловото умреее! БВП нараства с отдалечаването от соц-а и само когато БСП управлява има сътресеения. Боклук долен и много миризилив, арогантен циник!
18
Права си Дърева,но трябва да допълниш,че за тези двадесет и три години в опосканата и бедна държава се родиха толкова идиоти,с претенции ,че са нещо,а същевременно са едни простаци,които знаят само някои клишета и благодарение на анимността си, се опитват да докажат единствено пред себе си,че все пак са прости,но съществуват.Погледниго този нещастник Калоян,или интернет лумпена .Лумпен си,прост си,комплексар си и дори си изключително вреден за себе си!Така ще пукнеш неизвестен и нещастен.
19
Велислава Дърева пишеше критично не само преди 23 години, но и преди 43 години. Затова, Бобо, тя беше уволнена от в. "Комсомолска искра". През целия си журналистически живот е била критична. Запознайте се с миналото й, преди да я критикувате!
20
Пълни глупости са това...улицата искала капитализъм...хайде моля ви се ! Никой не е питал улицата какво иска. То ако е така улицата най много искаше толкова години да се махне БСП-баш лаборантите с епруветките. Набутахте народа в партийните и икономически караници от които се насрахте и сега...улицата е виновна. Винаги трябва да има враг и вина, по това ще познаете другаря!
21
Иска нов изборен кодекс, ма гъско, само ти ли не разбра?!?!
22
Алооооооооо дървената философка , що не си завреш комунистическите идеи знаеш ли къде . Улицата не чела ....ми те тия твоите глупости са вредни за здравето бе мила. Айде ходи се скрий някъде да си ближеш раните ,щото твоите любимци скоро няма да дойдат пак на власт .СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!!!
23
Ужас, потресена съм от простотията, злъчта и речника на доста от хората, направили характеристика на написаното от Велислава Дърева и самата нея. Не искам и да мисля, че тези хора имат или ще имат деца и ще ги възпитават с богатия си речник и познания. Пази Боже.
24
Седя и чета мненията, и това което прави твърде голямо впечатление е езикът, използван от двете страни на спора. В едните мнения (представящи т. нар. улица) няма нито ясна мисъл за това, какво искат да бъде направено, а ако има не е ясно защо да бъде направено и до какво ще доведе, нито познаване на историята, икономическото и политическото устройство на собствената държава през втората половина на ХХ в. Имам чувството, че тези хора са живели през 70-те и 80-те години на века не в България, а на друга планета! Вероятно това е причината да не могат да направят елементарна разлика между двете "системи": почти 100 % трудова заетост на населението преди 1989, работеща индустрия с развити чуждестранни пазари, армия с въоръжение, пред което прекрасните ни балкански съседи имаха уважение и пр. Днес да питам ли колко е трудовата заетост (или по-скоро да попитам колко е безработицата), колко индустриални предприятия има и къде изнасят продукцията си (да не говорим за висококачествената селскостопанска продукция преди 1989 г. и грубото сравнение с турските, румънски и македонски боклуци, които ядем, забравих мършата от Аржентина и Ирландия!), а армията,...за мъртвите или хубаво, или нищо (не армия, а теляци на великите и героични "съюзници"-борци за свобода!). И още, наистина българският език е ВЕЛИК! Само няколко думи и реда позволяват на човек да разбере с кого има работа насреща си! Протестирайте, улични дами и господа, протестирайте, докато върнете господина ви Боко, чийто начин на изразяване ви е толкова близък и умилителен! За мааалко по-интелигентните представители на "улицата": мили хора, държавата (която и да е и с каквото и политическо устройство да е) функционира с процедури и протоколи за действие, които не могат да задвижат машината от днес за утре, така че дори и новият изборен кодекс изисква време за изработване и пускане в действие! Поздрави на всички: хейтъри слепци, лумпени, комунисти, седесари, демократи и трезво мислещи хора!
25
Да, крайни изказвания от крайно измъчени хора. Не одобрявам стила нито на оплюващите, нито на автора на статията. Основната теза и при двата вида говорене е : 'кой е виновен' Според Г-жа Дърева - виновен е народа, който искал див капитализъм и си бил мълчал когато ... (крайно, много крайно и някакси по социалистически) Според нападащите я - виновни били комунистите (и други вариации по темата - основно пълни с обобщения) Какво искала улицата? По-осъзнатите искахме нормална държава, с политици заслужаващи да ни представят и достатъчно морал за да си заслужат заплатите поне. Огромната останала част от нас - очакваха да дойде поредния герой "да ги оправи". Логично такива "герои" се появяваха, яхваха наивното доверие на 'своите избиратели' и ... ни докараха до улицата. Съдбата на въпросните "героите" е известна - най-много до 4 години им гледаме резила и ги сваляме от власт. Проблемът е, че парламентарно представени ("поставени") партии и техните 'герои', бяха родени и са финансирани от Държавна Сигурност, сенчестата икономика (олигархия) и мафията; + корумпираната съдебна система и МВР ("лошите"). Идеологиите и 'платформите' нямат отдавна абсолютно никакво значение. Всички тези партии (СДС-та, БСП, Атака, ДПС, НДСВ, Герб, РЗС, ....) са дотолкова задлъжняли'на "лошите", че нямат абсолютно никаква свобода на действие. Най-изтъкнатите представители на въпросните партии са най-виновни. Включително Г-жа Дърева. Защото са наясно с това гнило състояние на своите партии, но са мълчали послушно. Ето това иска бунтуващия се народ - освобождаване от "лошите" и нормална демократичност. Не ми пука дали ще имаме 240 или 100 или 500 депутата : стига само да имаха достаъчно морал и смелост да громят не само 'виновния народ на улицата', но и "лошите" включително в любимата им партия. Уви, Попов е прав - държавата наистина функционира с нейните си измислени и изнасилвани (в угода на "лошите") правила. Борбата е сега гражданската воля да надделее и наложи нов избирателен закон и нови правила за контрол и нетърпимост към "лошите". Г-жо Дърева, насочете острото си перо именно в помощ на тази кауза
26
Извинявайте всички, не успях да схвана в началото, че това е някакъв онлайн лексикон на червената "интелигенция". Това изречение ми беше достатъчно: "Вероятно това е причината да не могат да направят елементарна разлика между двете "системи": почти 100 % трудова заетост на населението преди 1989, работеща индустрия с развити чуждестранни пазари, армия с въоръжение, пред което прекрасните ни балкански съседи имаха уважение и пр." Ако комунизЪма беше възможен икономически, щеше още да го има. БВП на глава от населението от 1990 г. е нарастнал повее от 3 пъти. Това, което свпъва развитието на България са остатъците от тоталитарния кенеф, те са във всяка една партия, естествено най-много са в БСП, те са почти ексклузивен представител, най-големите грабители за тези 24 години. И продължават техните глашатаи (като Дърева) и армии от социолози (те поне сега се скриха) и медии да ни обесняват колко са кадърни, как знаят всичко.
27
А в коя колба и от кого са забъркани БСП и ДПС? Щото тези трибуквия липсва в есето.
28
А НЯКОЙ ДА ЗАБЕЛЯЗВА, ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ Е ПИСАНА НА 8 МАРТ ????..... НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА СЕГАШНИЯ ЮНСКИ ПРОТЕСТ
29
Грозна, дърта,проста и нищо не е разбралоа.. Трябва да постъпи в комунистически старчески дом
30
Грозна, дърта,проста и нищо не е разбралоа.. Трябва да постъпи в комунистически старчески дом
31
А Вие госпожо Дърева, какво искате? Защо не отговорите на този въпрос! Вероятно искате да се върне социиалистическия строй или да продължи да управлява вашия псевдо-дсоц лидер Станишев, който е зависим от Доган, КТБ, Йосифова и дреги незнайни "герои" ?
32
Понеже, аз съм глупав, комплексиран, озлобен и неизвестен, предлагам един коментар, на наша сънародничка по повод на " интелектуалната мастурбация" на Другарката Дърева: "Браво. Цветист език + полуистини = добър материал. Само че не улицата поиска див капитализъм и 500 партии на времето. Ако не ме лъже паметта, именно пишещата беше перо номер едно на пребоядисаната БКП в зората на мутрокрацията. Не минаваше кръгла маса, конференция или форум без нейното аскетично и измъчено лица да надникне от някое медийно прозорче. Там е работата, че докато дебеловратите мутанти, забъркани в тогавашните лаборатории на събствената й партия ликвидираха наченките на дребен и среден бизнес в страната и докато всеки нещастен запорожец осъмваше с лепенка ВИС2 на стъклото, от страниците на в-к „Чума“ другарката громеше не мафията, а партийните врагове. Тя къде беше, докато се съсипваше българската промишленост, икономика, здравеопазване и образование? Някой да си спомня Дърева да ни е алармирала? Сега изпълзява от под обраслия с мъх древен камък и се упражнява в красноречие. Ще ме прощавате, другарко, но есе в стил Мери Шели (знаете, нали, Франкенщайн, Игор, малоумни тълпи) не е нищо повече от интелектуална мастурбация, докато не предложи решение на проблема. Да, опасността е такава и такава. Вие какво предлагате? До викнем Ван Хелсинг или да запретнем ръкави и да се опитаме да си решим проблема сами?" И понеже продължавам да бъда, злобен, комплексиран лумпен, искам да добавя от себе си: Скрийте се в дупките си червени фашисти - завинаги и никога не излизайте повече, гнусни долнопробни продажници и си вземете целите орди от медиен, социологически и всякакъв друг вид антураж.
33
Dareva vashishtavam ti se,tova e istinata ,no niama koi da chue.Mnogo jalko ,che sofianci stachkuvat na-mnogo.Hora imate magistrali postroeni ot Borisov ,ami izchezvaite po moreto ,imate pari ot nashia bog ot Bankia.
34
Dareva vashishtavam ti se,tova e istinata ,no niama koi da chue.Mnogo jalko ,che sofianci stachkuvat na-mnogo.Hora imate magistrali postroeni ot Borisov ,ami izchezvaite po moreto ,imate pari ot nashia bog ot Bankia.
35
отговор на коментар
Безплатното и на прИмоция винаги излиза по-скъпо (особено и ако е природно лумпенизирано по рождение)! Драги "естет" бъди поне и малко човек!
36
"Какви сме ние- българи юнаци, какво искаме - незнаем" - Това се въртеше през Февруари. Сега всички знаят какво искат. На Дърева не и се получават пророческите предсказания...
37
Внимание ! Показаха се старите идеологически сатрапи на престъпния червен преход в България. Другарко Дърева, направете решителна крачка в полза на духовната естетика в Българското Общество, скрийте се и не се показвайте повече. Това е обречеността на тясно партийните маргинали, да считат, че една мутрокрация може да бъде сменена само от друга мутрокрация
38
Улицата излезе срещу Луканов, не помните ли това. Но улицата не излезе пак ,когато се раздаваха партийните пари и се правеха банки. Тогава къде беще Вашата съвест? Казахте ли, подметнахте ли нещо, когато червените селски босове продаваха комбайни и трактори по 50 лв защо мълчахте. Кой разби българското село и чии деца са тези , които рекетират селския производител и го отбиват от земята. Затова мълчите - няма реакция.
39
Тая кукувица обвинява хората за малоумието на тейната партия!
40
Улицата знае какво иска!И ако някой не е разбрал -" Улицата"ИСКА ДА ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ . Колкото до"литературата" на В.Дърева жалко,нищо не е научила за 24 години. Само един въпрос ще задам - кой свали БКП от власт и кога,не си спомням нещо такова да се е случвало.Резултатът ? Хората се радват когато децата им емигрират. Сега е момента , ако е останало нещо човешко в идеолозите на "ПРЕХОДА" просто да замълчат и да си тръгнат.Защото от неразбраните протести се раждат революциите.
41
СЪГЛАСЕН съм с голямата част от написнаото, но в никакъв случай НЕМОГА да се съглася с непрекъснато налаганата ни теза от защитниците на текущото управление, че щом до сега народа е мълчал, трябва да продължи да мълчи и да гледа безучастно! Но то и няма какво друго да се очаква, защото именно защитниците на това управление са максимално виновни за разрухата на държавата през годините на т.н. преход!!! Ето справка за участието на партиите в управлението на България от 1989 до сега! (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462182423863100&set=a.448866308528045.1073741826.448500651897944&type=1&theater)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 14040
архив

- Защо беше в затвора?

- Заради подкуп.

- А защо така бързо те пуснаха?

- Заради подкуп.

няма нови новини
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
сега
1975
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Патрулки с включени буркани и униформени на мотори стреснаха софиянци на "Цариградско шосе"
x
Според учените: Πpичинaтa зa Tyнгycĸия мeтeopит вepoятнo e ...
x