Георги Харизанов за интригата на Цветанов и Радев: Сенаторът, когото са използвали за лобизъм, е осъден за корупция

Епицентър

Георги Харизанов за интригата на Цветанов и Радев: Сенаторът, когото са използвали за лобизъм, е осъден за корупция

82648
на 05.03.2021
Георги Харизанов за интригата на Цветанов и Радев: Сенаторът, когото са използвали за лобизъм, е осъден за корупция
Автор:   ПИК

Политическият анализатор Георги Харизанов потвърди разкритията на агенция ПИК, че американският сенатор Боб Менендес, който в своя позиция критикува България, е осъден за корупция в Щатите. 

препоръчано

Както ПИК съобщи, сенаторът, за когото се смята, че е част от интригата на Цветанов и Радев е с 8 обвинения за подкуп, а с неговото име гръмва и скандал с непълнолетни проститутки.

Припомняме, че става дума за съмнения за интрига на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и партньора му Палев Вълнев, които преди дни се завърнаха от САЩ. Те имат и договор с лобистката фирма "Yorktown Solutions" за 300 000 долара, тъй като зад Океана заплащането за подобни услуги е законно и официално.

 „Изключително забавна история. Нека да я разделим на две- корупция и медии, защото това са основните неща, за които г-н Боб Менендес говори в своята декларация, която някой му е  дал да подпише. Корупция – г-н Боб Менендес е съден за корупция.  2017-а год. той е обвинен и съден за това, че не е декларирал много на брой скъпи подаръци от негови дарители, политически донори.  Делото завършва, защото журито не може да вземе решение. Очевидно има хора хора вътре сред съдебните заседатели, които са го считали за виновен и делото е прекратено служебно.  2018 година Сенатската етична комисия  го осъжда да бъде така добър да възстанови парите от неговите дарители, тези подаръци, които е забравил да декларира.  Така че въпросната декларация за корупция в България е подписана от човек, който е съден за корупция и е осъден от Сенатската етична комисия за корупция.“, коментира Харизанов по Нова телевизия. 

„Един Цветин Цветанкин има…“, намекна Харизанов кой има пари да подкупи сенатор.

„ Получава се, че крадецът вика дръжте крадеца. Медии – няма медия в Щатите в момента, която свирепо да не подкрепя едната половина от политическия спектър и зверски да не плющи по другата. Няма такава. В Щатите няма обективна медия.“, продължи той. 

„Моите уважения към г-н Менендес, но ние имаме своите проблеми, България е една чудесна страна с чудесни хора и ние на никого нищо лошо не сме направили. Ако позволите едно кратко обръщение: Г-н Менендес, уважаеми Боб, ние също сме много притеснени за САЩ, че само 38 дни след старта на мандата на новия президент, започнахте пак да бомбардирате Близкия изток и пак ще ни засипете с чужденци. Изключително сме притеснени и от гражданската война от миналата година, която опустошаваше градовете ви. Нашите проблеми са малки, ние  ще се оправим“, каза той.

„Позициите са лични. Ако г-н Менендес този път не иска да пак бъде разследван, би трябвало в края на годината да декларира приходи от лобизъм и там би трябвало да стоят съответни сумички.Ако не иска пак да влезе в съда, разбира се“, каза още Харизанов.

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това