Георг Георгиев: Много хора влязоха в 45-ия парламент заради лични, партийни и корпоративни интереси

ГОРЕЩО

Георг Георгиев: Много хора влязоха в 45-ия парламент заради лични, партийни и корпоративни интереси

14281
на 07.05.2021
Георг Георгиев: Много хора влязоха в 45-ия парламент заради лични, партийни и корпоративни интереси
Автор:   ПИК

Това е най-антикоституционният парламент. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

препоръчано

"Мнозинството задължи абсолютно безпринципно и антиконституционно българските граждани да гласуват машинно. Партиите, съставляващи мнозинството в 45-то Народно събрание са влезли с едничката цел тук да обслужват лични, партийни, а защо не и корпоративни интереси. Ако погледнем предложението на "Демократична България" да се закрият специализираните органи на съдебната власт, то трябва да се запитаме - кому е нужно това?", отбеляза Георгиев.

На въпрос на репортер на ПИК как ще коментира избора на председател на ЦИК той заяви: "Цялата процедура започна с приемането на нов Изборния кодекс, който очевидно бе цел на мнозинството в парламента. Тази процедура минира изборния процес и делегитимира демокрацията. Такива партии като ИТН дори не успяха да излъчат кандидатури, включително и за председател на ЦИК. Лъсна фактът, че тези хора са абсолютно неподготвени не само за управлението на държавата, но и за управлението на демокрацията на България".

"Изборният закон бе направен за една нощ, на тъмно, написан на коляно", заяви още Георгиев. 

Запитан дали смята, че е било преднамерено осуетяването на съставянето на редовно правителство, той отговори: "Предизвестено - в смисъл, в който те са знаели и преди това, че не са подготвени за властта - че не са подготвени за нея, тя ги плаши поради чисто управленски капацитет. Това, че в Народното събрание липсва диалог по елементарни въпроси, е плашещо. И ако не си дадем сметка, че сме задължени в името на стабилността на държавата - да се справим с корона кризата, да преодолеем проблемите - и икономически, и социални, то и следващото  издание на парламента не би могло да се справи. В този смисъл, да, такива действия биха могли да се тълкуват като преднамерени".

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 159
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това