Вход
София
Времето в София 11 o C

ГОРЕЩА ТЕМА: Страх от вендета тресе убиеца на красивата Андреа от Галиче

ГОРЕЩА ТЕМА: Страх от вендета тресе убиеца на красивата Андреа от Галиче

на 16.01.2020
81813
21
ГОРЕЩА ТЕМА: Страх от вендета тресе убиеца на красивата Андреа от Галиче
Автор: ПИК
16.01.2020
21
81813

"Разкайвам се и съжалявам за онова, което съм извършил", заяви пред съда 17-годишният циганин Аксел Олеков, обвинен за изнасилването и убийството на красивата ученичка Андрея във врачанското село Галиче.

Главният прокурор Гешев и шефът на МВР Младен Маринов на акцията в Галиче (СНИМКИ)

Главният прокурор Гешев и шефът на МВР Младен Маринов на акцията в Галиче (СНИМКИ)

В село Галиче са главният прокурор Иван Гешев, министърът...

на 13.01.2020

Бруталният изверг се изправи пред магистратите от Врачанския окръжен съд, които разгледаха искането на прокуратурата за определяне спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Аксел бе доведен в съдебната палата под конвой от 7 полицаи, закопчан с белезници на ръцете, а краката му бяха оковани в пранги. В 11,30 ч. жестокият престъпник се изправи пред съдия Иван Маринов, а искането на държавното обвинение за постоянен арест бе представено от прокурор Красимир Невенов, пише столичен ежедневник. Задържаният бе представляван от служебния защитник, адвокат Мария Георгиева. Тя заяви, че според нея за Аксел трябва да има мярка "задържане под стража", за да не ескалира общественото недоволство в Галиче и защото има опасност както за хората, така и за живота на задържания.

В  залата стана ясно, че обвиняемият за убийството на красивата 18-годишна Андрея Асанова е тотално неграмотен и дори не си знае ЕГН-то. В последната си дума пред магистратите той обяви, че съжалява и се разкайва за това, което е направил. Допълни, че поддържа думите на адвоката си и иска да бъде оставен в ареста.

Съдия Маринов заяви, че съжалението на Аксел е фиктивно и формално, тъй като с проявите си е показал, че човешкият живот не представлява каквато и да е ценност. Магистратът обяви, че на Аксел Олеков се налага най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвиненият за убийството на момичето може да обжалва това решение в 3-дневен срок пред Апелативния съд в София. Най-вероятно това няма да се случи, както и не се очаква протест от страна на прокуратурата.

От държавното обвинение са категорични, че Аксел трябва да остане в килия. В подкрепа на това прокурорът Красимир Невенов посочи, че макар и непълнолетен, Олеков е криминално проявен, има две безпричинни нападения над полицай от Бяла Слатина, възрастен човек от Галиче и е осъден на пробация. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства, които позволяват на обвиняемия да се повдигнат обвинения за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и убийство с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление.

Министър Младен Маринов: Само животно може да извърши убийството в Галиче (ОБНОВЕНА)

Министър Младен Маринов: Само животно може да извърши убийството в Галиче (ОБНОВЕНА)

"Няма да е пресилено ако кажем, че това престъпление е...

на 13.01.2020

Освен това Аксел направи съмопризнания за извършеното от него тежко криминално престъпление. Убийството на Андрея бе извършено в нощта срещу 11 януари в бащината й къща в село Галиче. Към 1 ч. Аксел минал покрай дома на жертвата. Видял, че прозорецът на стаята й свети, и решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. Вмъкнал се в къщата и видял, че момичето спи. Събудил я и й предложил да правят секс, Андрея се възпротивила, започнала да вика. Аксел я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава я съблякъл и изнасилил. Забелязал на масата кухненски нож и решил да убие Андрея, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето. После избърсал ръцете си и ножа с мокри кърпи, прибрал портмонето на жертвата, в което имало 250 лв., и изчезнал. На сутринта с парите си купил маратонки, ръкавици, тонколона и таблет. Същият ден следобед е задържан в дома на баба си в Галиче.

Бруталното убийство на Андрея предизвика сериозно напрежение в Галиче. Жителите на селото и близки на погубеното по изключително жесток начин момиче излязоха на протест в деня на погребението й във вторник. Исканията на хората са за промяна в закона, който в момента е доста мек за непълнолетните извършители на убийства.

Жителите на Галиче са категорични, че възрастта не трябва да е условие за намаляване на присъдата при толкова тежки престъпления.

Според сега действащите текстове максималната присъда, която може да получи непълнолетният Аксел, е 12 години лишаване от свобода.

От ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34715
архив

Най-добрата диета - ядеш каквото ти се яде, когато си поискаш и колкото си искаш. Вярно, не се отслабва, но затова пък ти е приятно да я спазваш.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x