ГОРЕЩО В ПИК TV: Говорителят на прокуратурата с коментар за санкциите от САЩ и подробности за заловения 700 кг хероин (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

НАЙ-ВАЖНОТО

ГОРЕЩО В ПИК TV: Говорителят на прокуратурата с коментар за санкциите от САЩ и подробности за заловения 700 кг хероин (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

65984
на 04.06.2021
ГОРЕЩО В ПИК TV: Говорителят на прокуратурата с коментар за санкциите от САЩ и подробности за заловения 700 кг хероин (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева разкрива подробности за заловеното огромно количество дрога - 700 кг хероин, при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП.

препоръчано

По-рано за акцията съобщи главният прокурор Иван Гешев. "Нов голям успех на Специализирана прокуратура и ГДБОП в борбата с трафика на наркотици. Задържано е огромно количество. Благодарности на всички колеги и на международните ни партньори", написа той в "Туитър".  

В началото на изявлението Милева коментира санкциите на САЩ.

"Напълно подкрепяме позицията на САЩ за борба с корупцията, затова е необходим диалот между прокуратурата, МВР и изпълнителната власт. Това едва ли може да стане в условията на политически атаки срещу съдебната власт.

ВКП се самосезира и образува преписки срещу всяко едно от лицата в списъка от доклада на САЩ.

Спрямо Божков ще бъде направен анализ дали съвпада с тази проведена от прокуратурата и ще бъде изпратена. Спрямо Манолев и Харарампиев вече има повдигнати обвинения и се водят дела", заяви Сийка Милева.

Докладът на САЩ вероятно стъпва върху вече извършената работа на българската прокуратурата. По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са извършвани редица проверки и предстои да бъдат анализирани.
За Божков, Харалампиев, Томов, Манолов, Пеевсси и Желязков ще бъдат извършени проверки. Ако се установи, че има престъпления, прокуратурата ще изпълни всичко, което е по закон и ще изискаме всички събрани доказателства от САЩ, уточни още тя.

По повод обвиненията в подслушване от страна на партии като предизборна пропаганда, Милева заяви, че има образувано наказателно производство, като са разпитани 11 свидетели, изискана е информация от вътрешна сигурност към МВР и всички останали компетентни органи и към момента е видно, че не е установено незаконно подслушване на политици.

С оглед разпространената информация, включително и от вчера, е сезирано бюрото на СРС, за да отговорят и от там дали са подслушвани споменаните лица. Бюрото е независим орган и единствените които извършват контрол върху подслушвания. Очакват се резултатите от действията.

Разгласяването на класифицирана информация е тежко престъпление и разследващите напомниха, че всеки гражданин разполагащ с данни за престъпление трябва незабавно да уведоми компетентните органи, а СРС-та задължително се разрешават от съдия.

Главният прокурор пък може да иска подслушвания от съда, като Милева даде пример за тероризъм, а разпространяването на фалшиви новини и неистини уронва престижа на институциите и руши българската държавност. Като подобно поведение подкопава устоите на правовата държава и е в интерес само на извършителите на престъпления.

Милева направи изявления и за акцията срещу дрогата. 

„В момента на територията на Сливен се извършват действия по дело на спецпрокуратурата, като е иззето огромно количество хероин, импрегниран в мрамор. Има арестувани чужди граждани", обясни тя, но не влезе в подробности, тъй като акцията все още не е приключила и може да се попречи на разследването.

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това