Вход
София
Времето в София 11 o C

Г-н премиер, не искам да работя, докато умра

Г-н премиер, не искам да работя, докато умра

на 15.11.2017
89333
20
Г-н премиер, не искам да работя, докато умра
Автор: "Ретро"
15.11.2017
20
89333

Ако въобще доживея да се пенсионирам, ме чака съдба на клошар

Писна ми от простотиите, които се творят в това Народно събрание. Вместо поне една от политическите партии да се загрижи реално за хала на хората - за топлото, за светлото, за здравето и за сметките ни, всички се джафкат и броят какви са „дебили“, „антисемити“, „комунисти“ и не знам още какви „боклуци“.

Междувременно продължават политиката на пенсионен геноцид, която с реформаторски апломб започна да налага още социалният министър в предишния кабинет на Борисов – абевеецът Ивайло Калфин.

Докато се репчеха за бюджета, тия дни депутатите приеха поредното повишаване на възрастта и осигурителния стаж при пенсиониране за всички категории труд.

От 1 януари 2018 г. процентът за всяка година осигурителен стаж в пенсионната формула се увеличава от 1,126 на 1,169. Е, аз съм мъж на 52 години, когото осигуряват на минимална работна заплата. Това най-простичко означава, че ще работя, докато умра. Ако ли пък съдбата не е толкова милостива и взема че наистина я доживея тая пенсионна възраст, то със сигурност с пенсията, която ще ми отпусне държавата, ще трябва да се влея в редиците на армията клошари, дето претършуват кофите за боклук, та белким открият кора мухлясал хляб.

Благодаря на всички любими партии. Благодаря, ама хич не искам такава смърт. Моля ви, господин премиер, вие сте диалогичен човек – слушате и тогава взимате решения. Намесете се и сега и предотвратете тази агония.

 

 

Нено ХРИСТОВ, Русе

Сподели:
Напиши коментар »
(20)
1
ти, дето си написал това в ред ли си? не са малко дебилите в българия, повече от 80% са --- ДОКАТО СЕ МОЛИТЕ ЗА МИЛОСТИНЯ, А НЕ СЕ СПУСНЕТЕ ДА СИ ИЗВОЮВАТЕ ПО-ДОБРИЯ ЖИВОТ, КОЙТО НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВАТЕ, ТАКА ЩЕ Е. РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА НИ ОСВОБОЖДАВАТ ВЕЧЕ, ТОВА ВЕЧЕ СИ Е НАШ ПРОБЛЕМ. НА ОСКОТЯЛ НАРОД ТОВА СЕ ПОЛАГА!!!
2
Минимална пенсия - 200 лв. а за учители с 40 год. стаж - 214 лв. Е, за какво тогава да плащаме осигуровки на тая държава 40 години? Глупостите на управляващите постоянно тласкат хората към сивата, та чак тъмносивата икономика.
3
лозето иска мотика наборе. докато все още се държим на крака да се изнасяме в Европа. Тоалетни ще мием но ще живеем по-достойно. да оставим тук мангалите да им върнат тъпкано на всички партии, всички работодатели и всички мошеници адвокати, лекари съдии полицаи и други народни грабители.
4
От 30 години творим "Българската Деб-или-ада" и продължаваме да я пишем... "И вървим/ все натам/ в своя друм.../Бимм... бамм... бумм..."
5
Като не искаш не работи.Всеки който работи в БГ спонсорира гробикопачите на България.
6
Още един боклук, който не му се работи-около 300000 са регистрираните без работа , а в същото време внасяме работници.
7
Покъртително писмо. Може би авторът, очаква че след като се пенсионира, трябва да получава по-висока пенсия от минималната ?
8
Спасението,на давещите,е в техни,ръце.
9
ЩЕ НАМАЛИМЕ МИТАТА ЗА ЗАБРАНЕНИТЕ В ЕС ФУНГИЦИДИ БЕНЗИНАМИДИНДОТРАНСАЗОЛ И БЕНЗИНАМИДЦИНОМЕТАЗОЛ И КОРИТЕ ТИ ХЛЯБ НЯМА ДА МУХЛЯСВАТ.
10
На премиера си му нужен жив , ако работиш и му плащаш данъците и за да те експлоатира. След като се пенсионираш вече не си му нужен , защото ще трябва да ти плаща пенсия /колкото е мижава да е / . 80 -те % дали са реалност ? МатРияла трябва да се доказва ежедневно , че заслужава да е Бойкова собственост.
11
формулата за увеличаване на възрастта за пенсиониране е приета по времето на калфин,но това което коментира г-н ненов не е за възрастта, а за по висок коефициент за всяка прослужена година / от 1,126 на 1,169 / или с други думи става въпрос за увеличаване на пенсията като пари макар и с малко
12
Преди-мъже:-60 години(т.н трета категория труд), жени-55 години,ако има три деца се пенсионира на 50 години,и минимален стаж-15 години.Военни,МВР-20 години-независимо от възраст,но отработени само в съответното ведомство. Сами сме избрали англосаксонския модел на икономика,здравеопазване,образование и социални дейности. Какво виете,като дръгливи помиари? Имам преки наблюдения от Австралийската пенсионна система( ние е копираме последователно 1;1), след 1998 година,. Там мъжете и жените само за 10 години, им нарасна пенсионната възраст със 3 години. В момента: Мъже-67 години, жени-65 години.Но лейбърите( от няколко мандата са на власт-подобие на герберите по политически модел),искат и са заложили проект за пенсиониране от 2020-1.01. мъже-70 години,жени-67 години,а след 2023,еднаква възраст и за двете групи-70 години. Получава се така,че над 43% от населението е на минимална(социална пенсия),която към момента е около 860 АУД. За българин са много пари(около 1200 лева) но за там,са нищожно малко. Абсолютен мит и масирана реклама на управляващите там е,че Австралия е Рая на планетата. Била е такава до 1990 година-истина! Но в момента е Рай едва за 18% от населението. 12% са свръх богати,около 6,6 % са среден ешелон. Останалото е наркомани,тотални алкохолици . Младежка безработица е над 24%,но реално е много по голяма. Нормална работа-8 часа,почти няма за обикновен човек,с каквато и да е професия. Всички почти работят на две-дори три места,за по 2-3,часа.Иначе е абсурд да заплащаш дори консумативите за месеца от една заплата. Часова ставка-8,16 АУД. Но цените са ужасни. Наем в непрестижен район,стартира от 700 АУД,а над 80% от населенеието е под наем. Ток-35-49 $ ,но на 15 дни.Там всички плащания са или на седмица-или на 15 дни,наем ,ток,вода,телефон,стац.телефон.интернет. ГСМ-около 65 $ на месец.Такса за интернет-120$. Да закупите жилище е пълен абсурд.Цените удариха космоса,след масово нахлуване на китайци,индийци,и араби. Жилище от рода на нашенска панелка,но от тухла,стартира от 750 хиляди долара нагоре.(около 70кв.м). Къщи или апартамент в престижните ,или по централни райони, започват минимум от 1,5 милиона $. Затова все повече са хората под наем. Австралия беше Меката на овцевъдството.Сега всичко се изнася към арабския свят.А се внася месо от Аржентина,Бразилия,дори Китай. Зравеопазване-същият нашенски модел,но умножен по десет. Пломба-обикновена-300 $. Обикновена горна протеза-цяла-2000$. Металокерамика-1300 $ на зъб. През 1988 година,цяло агне ,обработено,около 14 кг в магазина струваше 18 $. Не на килогарам-а цяло! Сега три броя агнешки котлети-7,5$. Рибарите изхвърляха шарана на пясъка,защото бил мръсна-плевелна и "безвкусна" риба. Сега цена за кг-14$. 330 гр-Йогурт-3,5$. Хляб-500гр-(нещо,като наш ръжен,или типов)-4.5$. Банани-16$. Домат-според сезона-между 6-14$. Сирене-45$-кг.Кашкавалени сирена-около 52$-кг. Цигари-най евтините( тридесет къса В КУТИЯ)-38%. Нормалните цигари са над 43$ за кутия. Тютюн-30 гр-38$.
13
Населението на страната се топи всяка година. Наред с това продължава процесът на застаряване на населението. Българите имат най-ниската средна продължителност на живата в страните от ЕС, а по смъртност сме №1 в Общността. И ВСИЧКО ТОВА НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е СВЪРЗАНО С НАЧИНА НИ НА ЖИВОТ, КОЕТО ВКЛЮЧВА ДОХОДИ, СТРЕС И КАЧЕСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Фактите за населението на страната са много показателни за качеството ни на живот. Към края на 2016 г. населението на България е 7,1 млн. души, като за година намалява с 51 925 души, или с 0,7%, сочат данните на НСИ. Прогнозите са това топене да продължи и през следващите години като до 2070 г. българите ще бъдат около 5,132 млн. души. Като причините за това са както емигрантите, така и раждането на по-малко деца и високата смъртност в страната. ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА БЪЛГАРИТЕ СЕ НАРЕЖДАТ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС, също както сме последни и по Брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението. ---> БЛАГОДАРИМ ТИ ТИКВА, ПРОКЛЕТ ДА СИ БЪЛГАР0УБИЕЦО!!!
14
заем! заем !! заем !!! Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем. След това ни изпратете имейл до: (amandaafredoloan42@gmail.com), за да кандидатствате за заем
15
Аз също идкам да се направи нещо за да се пенсионират хората поне на 60години.Имам трудов стаж 38години, а съм на 58години.Цял живот тичам, работя, деца да гледаш и сега когато искам да си остана в къщи да си почивам и помагам за внуците аз още ходя на работа. Амортизирах се.Работата ми е такава, че трябва много да помня и да съм внимателна, но с течение на времето става все по трудно. Моля Ви пенсионирайте тези койъто имат трудов стаж 40 години защото те вече не могат с младите.
16
И да се молите ,и да се тръшкате спасение няма!!!! Умиране има ,спасение не !!!
17
Спасение дебне от всякъде.Съдбата на давещите се е в ръцете им.
18
До 12: и това харесва ли ти???? Щото аз мисля, че на този свят сме не само да тъпчем г..те на богатите, които да стават още по ... А ние да сме роби, щото в цял свят цената на труда е смешно ниска. А престъпно трупаните капитали следва да бъдат отнемани от престъпните им собственици... И всичко в този свят да има цена, само човешкия живот да е със себестойност 0.
19
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2BMZArR
20
До 12: Е ти това ли искаш? Това ли е модела, дето трябва да се следва. И искам някой от тези западноевропейско - американо - боклуци да ми обясни как така цените са такива? Това реални цени ли са или скапания им модел на "пазарна" икономика води към свръхзабогатяване на едни и невъзможност да живеят - за други. Време е човечеството да се пробуди и понятието "Свръхбогати" да отпадне... Щото като се замисля - една п.. ни е раждала и един х... ни е правил. Златни няма!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началникът на едно предприятие отишъл при подчинения си Бай Иван и му казал:

- Бай Иване, другата седмица ще идва на посещение президента Плевнелиев, искам всичко да е на ред.

Бай Иван го уверил, че всичко ще бъде както трябва и няма да има проблеми. Така и станало. Президентът пристигнал и като видял Бай Иван още от портала се запрегръщали - станало ясно, че са приятели. Сложили големите софри - ядене пиене, минала срещата...

След месец началника отива по същия повод при Бай Иван със заръката всичко да бъде както трябва, ще идва на посещение президентът на Русия - не може да допуснат да се изложат. Срещата протича по същия начин, Путин се оказва в много добри приятелски отношения с Бай Иван, отново големите софри - всичко минало безпроблемно.

След още два месеца, началника пак отива при Бай Иван и му казва:

- Бай Иване, много допринесе за това предприятие, много помогнаха приятелските ти отношения с тези влиятелни хора, като възнаграждение искам да дойдеш с мен във Ватикана - за литургията на Папата.

Така и станало - отишли на литургията, а там много народ. Бай Иван и началника му застанали в центъра на тълпата и литургията започнала. По едно време Папата казал по микрофона:

- Бай Иване, ти тук ли си бил? Ела при мен горе.

Отишъл Бай Иван, литургията свършила, а когато се върнал началника му бил припаднал и се опитвали с вода и шамари да го свестят. Когато дошъл на себе си Бай Иван го попитал:

- Началник, какво ти стана, защо припадна?

А началника отговорил:

- Добре... че си приятел с Плевнелиев го приех, че сте близки с Путин пак го преживях, че Папата те познава - как да е; но не можах да издържа когато един японски журналист дойде при мен, посочи към трибуната и попита:

- Абе, кой е оня там горе до Бай Иван?

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
1419
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Учени от ЦЕРН откриха следи от неутрино с помощта на детектора с течен аргон
x