Вход
София
Времето в София 1 o C

Г-н Томислав Дончев, Цветанов май е прав за подмазвачите, а? Бързи 3 въпроса към вас за фиаското с Фолксваген

Г-н Томислав Дончев, Цветанов май е прав за подмазвачите, а? Бързи 3 въпроса към вас за фиаското с Фолксваген

на 04.10.2019
319028
75
Г-н Томислав Дончев, Цветанов май е прав за подмазвачите, а? Бързи 3 въпроса към вас за фиаското с Фолксваген
04.10.2019
75
319028

Бившият втори в ГЕРБ преди няколко дни каза, че Борисов е обграден от подмазвачи, които му говорят само каквото той иска да чуе.

Съдейки по изказванията на вицепремиера Дончев в Пловдив, явно Цветанов е прав и преценката му не трябва да бъде подценявана.

Още преди Фолксваген да обяви крайното си решение, Дончев заявява: „Като не е дошъл той, ще дойде някой друг и то в близките две-три години, защото има натрупване на много предпоставки за това и то е неизбежно“.

Бързаме да успокоим Бойко Борисов за разгръщащото се фиаско с Фолксваген насред кампания за местни избори, така ли, г-н Дончев?

Да не се коси премиерът и да не обръща внимание на осмиващите го как гледа през крив макарон, огънат във формата на W, хиляди българи във фейсбук?

Голямото чудо, че не сме спечелили заводите на BMW и Volkswagen през 2017 и 2019, ние даже ще им се разсърдим, че не са ни харесали! Пък дадохме всичко възможно, но ето – те мамят в Унгария и Турция и ние ще ги набием с тоягата! Лош Орбан – лош Ердоган! Пък други ще дойдат! Неизбежно било!

Бързи три въпроса към вас, г-н Дончев:

Първо, замислихте ли се защо Volkswagen не споменават нито веднъж България, а казват „европейска държава“? И какво ще стане, ако VW направят завод за SUV-та в друга европейска държава? Както BMW строят завод в момента в Унгария. Ако Орбан, Бабиш и Дуда намерят начин (отново, защото са го правили) да дадат на Volkswagen повече държавна помощ от нас, пак ли ще обяснявате на българите и на Борисов, че сме дали всичко?

Второ, кой е този другият автомобилен производител? Изпуснахте BMW и сте на път да изпуснете Volkswagen.

В света има точно 20 големи производители. Да се разходим заедно из списъка, г-н Дончев? Най-големи в света са Toyota – те казаха, че остават в Англия въпреки Brexit, разширяват завода си във Франция и наливат капацитет в Полша. Втори са VW. Трети са Hyundai – току-що обявиха планове за разширяване в Чехия, никога не са говорили за нов завод.

Фактът, че мениджър на Hyundai не се е снимал с българската делегация в Сеул (а корейците са луди на тема снимки) е показателен за шансовете ни и колко са верни приказките, които шушнете в ухото на Борисов (когото разходихте до другия край на света като мечка на повод без да подпише нито един смислен договор).

Четвърти са General Motors, те към Европа не гледат. Пети са Ford, които се обединиха с Volkswagen и вече са в Турция. Шести и седми са Нисан и Хонда. Нисан е във финансова криза и съкращава 12 500 работни места. Хонда е в подобно положение. Осми са Fiat-Chrysler – в Сърбия. Между другото Сърбия привлече и завод на Toyota за гуми на стойност $400 млн. преди няколко месеца. Девети са Рено – в Турция. Десети са Пежо – с падащи продажби и финансови проблеми. Малко по-надолу са Даймлер (също в Турция и Вишеград) и вече изтърваните от нас BMW.

Та колко още големи възможности виждате в този списък, г-н Дончев? Колко още големи автомобилни производители са обявили планове за разширяване на производството си? Ходили сте скоро да пращате писъмца на един от по-малките, защото преводачите ви объркали плановете му за създаване на търговска мрежа със създаване на завод. Ама това Борисов не го знае, че в негов стил ще се бъзика с вас после 10 години.

Трето, защо идването на такъв инвеститор да е „неизбежно“? В живота неизбежна е само смъртта. И ако смятате, че този инвеститор ще дойде сам, тогава вие защо сте вицепремиер по икономика (не броим фикуса в съседния кабинет) и защо ви плащаме заплата, ако просто ще палим свещи някой да дойде?

Според шефа на LMC Automotive и шефа на Germany’s Center for Automotive Research автомобилните продажби през 2019 ще спаднат с около 2% и няма да се възстановят поне в близките 3 години. На този фон какво „неизбежно“ има в идването на нов автомобилен гигант в България да отваря нов завод, при положение, че продажбите му падат? Тези заводи за музеи ли ги имате? И то след като у нас за 3 години са дошли BMW и Volkswagen и сме ги изпуснали.

Между другото агенция ПИК на 12 юни тази година написа как в България ще дойде „неизбежно“ автомобилен завод – като Бойко Борисов увеличи предлаганата от нас държавна помощ с 200 милиона евро и де факто ние поемем първоначалния финансов риск за цялото строителство на този завод. Това направи Орбан в Унгария с BMW. Това ще направи Ердоган в Турция с Volkswagen.

Та, г-н Дончев, нито друг от малкото световни автомобилни производители се е залетял към България, нито идването на такъв е „неизбежно“ при спадащи световни продажби и идваща рецесия, нито България е положила големи усилия и е дала нещо кой-знае какво на Volkswagen.

И тук идва въпросът - вашата работа каква е и какво следва за човек, който не си върши работата?

Вашата работа е да привличате стратегически инвеститори или да разхождате Бойко Борисов по заводи за маркучи и капаци на автомобили, лъжейки го какви големи неща са това?

Вашата работа е да намерите начин да изравните турската оферта (явно Унгария и Полша могат, въпреки европейските регулации) или да говорите празни приказки в бъдеще време (след като 10 години сте във властта) по събитията на Иво Прокопиев, домакинствани от Иван Тотев в неговия личен хотел (построен със спестявания от кметската заплата)?

Да добавим ли и ролята на тези двамата в сделката за Фолксваген, или да си мълчим, че току-виж като Иван Гешев ги подхване, може да стигне и до други хора?

Вашата работа е да давате истинската картина в икономиката на Борисов или да му се подмазвате от сутрин до вечер?

Май май, Цветан Цветанов излезе прав...

Сподели:
Напиши коментар »
(75)
1
Шайката на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ беше публично наритана от "Фолксфаген". Оглушителна плесница за Банкянския Чудотворец. Докога ще лъжете ? Къде е хъба ? Какво стана с Шенген ? Къде се катарските инвестиции и т.н. ? В корумпираната ни Боковина в последните 10 години кои световни фирми дойдоха ? Защо не идват тук, а в Унгария, Словакия, Чехия, Полша и т.н. ? Левият тротоар Дончев, от 10 години е министър на нищо правенето и каква работа е свършил, освен да се прави на интересен като дава разни интервюта, от рода "ние нов модел ще правим", "ние това и онова" ?!!
2
ПОСИПВАМ СИ К*РА С ПЕПЕЛ И ДУХАМ ДА ВИДЯ КО ША СТАА..
3
ЦЕЦО АЙДУК ! Защо не си у КАУША, Като Приятеля ти Георги Грозданов Шеф на Пазарджишките К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП ? https://s2.postimg.cc/4e0eb30i1/TOR.jpg Цецо УШОТО на ДВЕ Инстанции ПРЕСТЪПНИК и Накрая Прокуратурата при БАЙ Х-У-Й ! ДА СЕ ЗНАЕ : Цветанов Спасявал Корумпирани Ченгета ! Точно 80 000 Евро Поели към Кабинета на Бившия Министър, за да Бъде Смачкано Делото Срещу Шефа на (Анти) Мафиотите в Пазарджик Георги Грозданов. Директорът на Местния Клон на ГДБОП Беше Арестуван на 16 юни 2010 г. при Акция Срещу Укриване на Данъци и Акцизи при Продажба на Горива. Грозданов и Заместникът му Виктор Кожухаров Бяха Задържани за 72 часа. В Касата на Служебния Кабинет на Кожухаров Бяха Намерени и Голямо Количество НАРКОТИЦИ ! Над 100 Свидетели Дадоха Показания, в Които Разкриха Корупционните Схеми на Пазарджишките Антимафиоти ! През Април Месец 2012 г. с Подкрепата на Флоров и Цветанов Делото Срещу ПРИЯТЕЛИТЕ им Беше Окончателно Прекратено ! Прокурорът, Който Скандално Прекрати Разследването, Дори Беше Принуден да Напише, че Намерените Наркотици в Служебната Каса са Били за УЧЕБНИ ЦЕЛИ ! Това Становище Развързва Ръцете на Всеки Заловен с Наркотици Дилър да Твърди, че Стоката не е за Продажба, а Например се Намира в Него, Защото Иска да си Прави НАУЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
4
Странно за какво всички се бяха вторачили във Фолксваген? На всички беше ясно ,че изборът ще бъде Турция! Защо даже беше намесено името на България ,не беше ясно! Първо , че в Европа до десет години най-вероятно ще забранят дизела и бензина, и завод им трябваше извън ЕС! Този завод ще гони турския, руския ,африканския и азиатския пазар, а не европейския...значи че няма да е в Европа! Какво са виновни Борисов ,или Дончев, че Катар е един от собствениците на Фолксваген, или че за Турция ходатайства...Шрьодер! Сигурен съм , че са направили максимума, отделен въпрос , че дори и втори , пак е добра реклама за България!
5
БРАВО! НЕ САМО В МОМЕНТА - БОРИСОВ 10 ГОДИНИ Е ОБГРАДЕН С ПОДЛИЗУРКИ И НЕКАДЪРНИЦИ! НЯКОИ ОТ ТЯХ - ВЕРНИ КУЧЕТА НА ЦВЕТАНОВ, ДОРИ СА ПАК КАНДИДАТИ НА ГЕРБ ЗА КМЕТОВЕ!!! СТРАШНОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ - КАТЕГОРИЧНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ГЕРБ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ И УМИШЛЕНО Я СЪСИПВАТ, СКОРО ЩЕ ИЗЛЯЗАТ! ГОТВЕТЕ СЕ.
6
Къде са сега всички американски агенти и обикновени подлоги, Банкянския Чудотворец и Плюсньо Синоптицин, които лъжеха народа, че с членството в ЕС щели да потекат реки от чужди инвестиции? Дори една Сърбия привлича в пъти повече, какво остава за Турция. Освен мизерните евро подаяния, отиващи в джоба на гербаджийските фирми за зърнопроизводство, селски стадиони и къщи за гости, ползите от ЕС са точно никакви. За народа да, има полза - може свободно да избяга от режима на американските подлоги тук !!!
7
Има ли разлика между Томислав и Лилито Павлова
8
И кой ще работи в тоя завод , то у БГ-то само орки и наркомани . Германците да не са кьорави !
9
Рублофилчето /платено съобщение,и Червена шапчица Шматка/ отново ще на прави мазало! Явно всяка сутрин се събужда с усещането, че "Боко" му диша зад врата!
10
Ясно е, че тази силно наведена на равнището на слабините на управляващата ни Тиква медия има капацитета и грамотността единствено и само да оневинява безбройните провали на разкопчалия им се пред устите Вожд! С безгранично наглия Цветанов Негово Тиквено Величество са заедно още от създаването на новата комунистическа партия ГЕРБ! Сега правят на дебили всички, като демонстрират разлъка и късане на партийни връзки и приятелски връзки?! Пунта-Мара е тази версия! С Томито са малко по-напред във времето, но всички се отличават с привиден интелект, но обиграност, която се придобива в лабораториите на ДС на БКП! Та да обяснявате, че той е обграден от мръсници и подлеци и то толкова време, но той самият е Божа кравичка е повече от наглост и непросветеност от Ваша страна! Ако любимата Ви Тиква е искал, можеше да вкара Цецо в затвора и то с конфискация на всички имоти и активи! А ако е искал да се отърве от цялата си хищна шайка, също можеше да го направи преди много години! Но той не носи отговорност според Вас, така ли, долни и корумпирани списвачи? Жалка журналистика водите, с жалки аргументи, но с откраднати от народа хонорари, за да задоволявате и хигиенизирате с уста нацапаните ни управленци!
11
ПО нашия край има една поговорка...,, Казвам ти керко, сещай се снао "......))))) Та и вие така, не смеете и не можете директно да кажете на Борисов, че се оcpa и удряте Дончев....)))))
12
ПИК остава да напишете похвално писмо до Корнелия Нинова и напълно ще сте обърнали палачинката.
13
Има,има А теб ще те направим Бригадир,и даже име ще носиш Бригадир..????
15
Фолксваген не беше фиаско а предварително обречена кауза. Срещу всяка друга страна в региона България щеше да спечели Но да си конкурент на Турция в Германия Е все едно да си конкурент на Русия в Беларус.Близо 10 милиона турци живеят в Германия Страната е отдавна турцизирана Турци заемат високи постове във всички представени в парламента партии,в икономиката,медиите .Седалището на VW е във Волфсбург близо до Хановер От там е бившия канцлер Шрьодер който помогна на Турция да започнат преговори за ЕС..Той има все още голямо влияние в Социалдемократическата партия .Която пък е на власт в провинцията в която е централата на концерна.,Mинистър председателя на тази област има голямо влияние при вземане на решения в концерна.VW.Лобирането в полза на Турция е било огромно.Всяко друго развитие на нещата щеше да е чудо..
16
Петъре, не си прав, Борисов, като всеки сериозен спортист, се бори до последната секунда на срещата, и никой няма право да го отчайва. Но ти отде да ги знаеш тези работи, пишеш за да се харесаш, а не защото можеш.
17
Въпросът е защо Медведев иска гаранции,че БСП няма да са върне на власт,за да не рекетира,както спря Южен поток!Да се разбере Медведев с Решетников и КГБ,които финансират БСП и Радев! Враговете на Русия са вътрешни,КГБ не желае силна РФ,за това Решетников интригантства за сваляне на Путин дори!Докато не завърши газовия терминал с Турция,БСП няма да припари до власт!Ситуацията е същата,както с Ф-16,предполага се еднократно плащане,за да няма червен рекет,както с АЕЦ Белене!БСП краде и рекетира всеки,за БСП е жизнено важно поне един кметски пост да вземе,за да се накраде както в Каварна!БСП в офшорката на Йончева е прехвърлила накраденото,но Йончева се прави на пръднала!
18
Част от министрите бойкови- мъжката част, де- да вземат да се избръснат, а някои да си измият и косите, тези, които ги имат.
19
Браво ПИК! Усетиха края на Бойковата империя и промениха тона. Скоро ще започнат да го нападат за всичко станало и нестанало по света и у нас. Това е запазената марка на ПИК - да съсипва всички, които не ги спонсорират. Борисов си заминава, Кой ли е следващият?
20
отговор на коментар
Аааа , не ! Аз искам у "Мерцедеса" да съм бригадир !
21
Петър не така, нападаш всички , а главния виновник що ще го правим, значи споменаваш Орбан,Орбан,Бабиш и Дуда, ами Борисов къде е бил през това време, мач ли е ритал,в Барселона ли е бил, къде е бил, аслан Дончев може да реши за тази държавна помощ, ами Владито Горанов той къде е бил,Караниколов къде и би и той какво работи,нещата са комплексни, но едно бие на очи наще не ги бръснат за нищо, нямат тежест за държавници
22
в Ямбол лумпени от БСП - младежи чупят вечер плочките по новия център , чупят новото осветление , чупят дръвчета , чупят спирки - стъклата , чупят съоръжения за уличен фитнес , чупят нови детски площатки ..елате да видити как се счупени детските вратички по детските площадки в Графа в Златен Рог в Аврен , Диана ..И СЧУПИХА ШАДТРАВЕНЧЕТА ,СТАТУИ и всичко ново ноправено го ЧОПЛЯТ нарочно !
23
пак съм аз ..номер 22....допълвам В ЯМБОЛ още че майките и бащите ОТ БСП ,чоплЯт слънчоглед по детските площатки , пушат цигари , пият бира и така създават лошо впечатление в самите си деца , защото всички детски площадки нови са пълни със слънчоглед , опаковки от вафли , празни бири ...нарочно го правят за да е ГРОЗНО и МРЪСНО !
24
А от ГЕРБ си стоят вкъщи, четат Артър Конан Дойл, слушат Верди, пият боза, ядат само плодове и чакат всички останали да намърсят, за да отидат да почистят безплатно, в полза на обществото... Да та еВа в смешния залупеняк, личи си че си гербаджийски дебил!
25
Пешо или прос или наивен, едно време ни учеха да четем между редовете, обаче явно си отцъствал. Това бе една предизборна пушилка, пусната за такива като тебе, само че дойде видов ден и всичко стана ясно. Борбата никога не е била между нас и Турция, а Турция и Сърбия. Понякога балони те се пукат и истината излиза на яве. А иначе Дончев кво да каже, нали иска да е министер.
26
Българите може да роптаят срещу Бойковата империя, но не искат да ги управлява и тази на Корни Нинова. Та затова българите на избори винаги гласуват за по-малкото зло, защото знаят, че има от зло по-зло като напр. да ти ограбят спестяванията и да те докарат до просешка тояга с 5 долара пенсия и 10 долара заплата. За съжаление, така е към този момент в България.
27
Пак царят е добър, а болярите са лоши. Този натегачески сайт, ще направи от Бойко герой, дори и ако убие човек пред парламента и пак някой друг ще е виновен.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
ДО АВТОРА:---- ЩОМ СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СТАВА ПО ПРАВИЛАТА,А ТОВА ЧЕ ТУРЦИЯ ЗАОБИКАЛЯ ПРАВИЛАТА НАЙ ВЕРОЯТНО САМО ЩЕ ИМ НАВРЕДИ... ИСКАТЕ БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ПРАВИ НА УМНИК КАТО СТАНИШЕВ И ОРЕШАРСКИ И ЗАРАДИ НЯКАКЪВ ЗАВОД ДА НИ СПРАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ??? НИМА ЗАБРАВИХТЕ РАЗКОПАНИТЕ УЛИЦИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ ПОРАДИ СПРЯНИ ПАРИ.... МНОГО СТЕ МАЛЪК ДА ДАВАТЕ АКЪЛ НА БОЙКО.
31
МНОГО ПРАВИЛНА КОНСТАТАЦИЯ ......!ХОРАТА СА КАЗАЛИ :: ДАЙ ПЕТ ЗА ДА ВЗЕМЕШ ПЕТДЕСЕТ И ПЕТ :: И. С ТРИЦИ ДОРИ МАЙМУНА НЕ МОЖЕШ ДА ХВАНЕШ :.........А В АНГЛИЯ АКО СНИМАШ ТАМ ФИЛМИ ТИ ПРИСПАДАТ ...40% ОТ РАЗХОДИТЕ. ! ! ! А ТУК ЕДНО КИРЛИВО ДДС НЕ ИСКАТ ДА ТИ ПРИСПАДНАТ ! ! ПЪК ПОСЛЕ НЕ ИДВАТ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ...А САМО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ГЕШЕФТАРИ СИ ИЗПИРАТ МРЪСНИТЕ ПАРИ ТУК..!..!..!
32
Mai,mai i tozi buldog sgte si zamine po magistralata, Mai mai Cvetanov naisdtina e prav po mnogo pokazateli,za tova i uspia da gi nadigrae i si opravi polojenieto, a tozi dusheprikazchik ne stava i chep za zele ot nego. Dobre,che jena mu mlakna,che po edno vreme i tia zavlladia efira ha ha ha stiga veche,be BORISOV,ogledai se i vij kakvo stava. Mediite trabiat za svetovna kriza i Kristali namekna tgova,SLEZ OT DJIPKATA i prestani s toia Kuklwen teatar,koito razigravash iz darjavata tova povedenie e perverzno veche....
33
Как кой ще работи в новите заводи?! Обяви заплата, каквато има и в другите страни произвеждащи автомобили! Веднага от чужбина ще се върнат хората. Но не, давай им пари само за хляб и вода. После нямало кой да работи. Е няма!
34
Аз пък си спомням как Бойко и Дилянчо Добреф ми обещаха много нафта от Черно море. Даже Бойко ми показа по телевизията как едни големи жилеза преплуваха Босфора, с тях щяло да се вади нафтата.От тогава нищо не се чува за нафта,ако има той щеше да ми каже.Какво стана с жилзата за нафта у морето,ощели са си там у морето.Има ли некои да ми каже.
35
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ - Е*БАЧ ТЕОРЕТИК !
36
Няма глупав човек по света инвеститор,да дойде тук в корумпираната ни държава,за да си сложи милионите на българския "ВЕНТИЛАТОР"!
37
КАКВО ФИАСКО ВЕ ПИЧОВЕ ! ОТ САМОТО НАЧАЛО ВИ РАЗПРААЯМ , ЗАВОД НА VW , В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ! САМО ЧЕ ЗА ДЕТСКИ КОЛИЧКИ , МОМЧЕНЦАТА ДА СИ ИГРАЯТ С ТЯХ -БРЪЪЪЪММ!
38
Това бе катастрофа за управляващите. Кой бил с гащи, кой без гащи не знам, катастрофиралите са на кълбо...
39
Шиши и компания май са решили да пенсионират тиквата :)
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Цветанов можеше да докара VW! За разлика от подмазвачите край Борисов, Цецо има убийствена ефективност!
42
Стана ясно, че на Меркел не и дреме за българската икономика...
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
Какво нецензурно написах? Пак го прочетете и ако можете да го разберете, ще знаете истината. Отрицателната селекция на кадрите е виновна, че Фолксваген не е у нас, а не някакви си 200 милиона
46
В предишен кабинет на БМБ имаше един министър, май после му е съветник по социалните въпроси, който вечно ходеше смръщен, мислейки се, че е "сериозен" и изглежда много умен.Този Томи е същият, празни приказки с менторски тон и велика претенция.Казано с една дума:нищоговорене.
47
Проблема не е в това,че Турция ще привлече Фолксваген(Тя е по-силна икономически,население 80млн.предлага в пъти по-добри условия)проблем са корумпираните министри на Борисов.Пресен пример е случаят с Ананиев.Борисов дава 86млн.за заплати на мед.сестри и други,а той оправя с тези пари закъсали болници,по-скъпи пътеки и куп други нарушения.Къде са парите?
48
Жалко за народа, който не емигрира. Живот тук няма - всичко е в ръцете на бившето ДС и фирми около ГЕРБ и ДПС. Идете и вижте Турция - какви пътища и ред! Кой ще дойде в тази обрулена страна - корупция във всички агенции, министерства, Народно събрание, съд и...Че къде по света учител с 42г. стаж е с пенсия 112€ ? Какво ме интересува рейтинга от S&P, когато лекарствата в Турция са 3 пъти оп-евтини. Тези не се интересуват от скотския живот на народа! Надявахме се на Президента, но той от същата порода, че и отгоре, само екскурзии и празни приказки - как ще върнеш хора от Америка с по 3, 4 хил. $ в БГ. Ще посъветвам младите хора /като човек, който е работил 20г. навън/, научете по един език добре и бягайте навън - тук ще вегетирате, тук Шайката няма насита, вие ще трябва да мислите за децата си! Няма живот, България е вече Феодална!
49
Въпроси на българите от Пловдив към ГЕРБ и специално към г-н Б. Борисов: 1. Защо като е обществена тайна охолният живот и огромното имущество на сегашният ни кмет НЕ му потърсихте отговорност как натрупа такова състояние за два мандата във Вашата власт цялата му фамилия? 2. Само с евентуално "неизбежно бъдещи розови" чуждестранни инвестиции ли ще ни залъгва г-н Томислав Дончев и за толкова изпростели ли ни смятат вече някои Ваши и НАШИ служители? Колко пари реално НИ /на нас гражданите на град Пловдив/ струва ПЛОВДИВСКАТА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА /макар, че към момента "ТЯ" не прилича на нормална такава/ и не е ли време прокуратурата наистина да каже ИСТИНАТА ПО КАЗУСА, истина за която всеки с акъла си гражданин се досеща? Във Вас г-н Министър-Председател се надявах да видя човек със "СИЛНА РЪКА" не търпящ подмазвачи, лакеи, крадци на държавни и обществени средства, човек търсещ от всеки престъпил закона отговорност без значение от коя партия е. Та питам Ви г-н Борисов, в качеството ми на средностатистически българин решил да остане в тази наша скъпа РОДИНА БЪЛГАРИЯ: Наистина ли смятате Вие и Вашите министри и кметове и всякакви там зам., че вече сме с толкова закърнели и уморени умове та да не можем да различим бялото от черното?! Позволявам си накрая да Ви кажа следното: Все още има в тази ДЪРЖАВА много българи с акъла си и НИЕ виждаме и бялото, и черното, и сивото и търсим и ще търсим справедлива законова отговорност от всеки, който ни ограбва! !! Кой знае, един недалечен ден може и законите да променим, но в полза на НАРОДА НИ, а не на "политическите пеперуди" и задкулисни олигархични кръгове!
50
Мене и Терасиньо няма кой да ни накаже.Айде ма Цеце, я запей ДОЛЕ ГЕРБ
51
И все пак явно Антон Тодоров е бил прав , пишейки творбата си ШАЙКАТА ГЕРБ...Определено там има здрава борба за обичта на вожда , за власт , влияние , пари , суджуци и жилища. В крайна сметка някой знаели къде може да СЕ НАМЕРИ КНИГАТА НА А. ТОДОРОВ ?
52
ПИК мъ хвати за ку--ро!!!
53
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
54
Че кое беше нецензурно бе, ПИКливи перверзници и лизачи на тлъстия задник на банкянската неграмотна тиква? Кое беше нецензурно? Да не би да е лъжа, че човекоподобното на снимката е назначило в Габрово цялата си рода, все на скъпо платени служби! Еб@х ви в страхливците!
55
А защо Дончев трябва да обяснява, а не Борисов? Кой се изхвърли за големите инвеститори? Защо не излезне пред хората ТОЙ, а не Дончев? Защото няма "дупе" - страхува се преди изборите ! Че на всичко отгоре - и недоразумението Плевню - и той в същия хор пее? И още един неприятен въпрос - след като отхвърли Тотев като кандидат -кмет, защо в неговия хотел се събраха герберския "цвят"?
56
Цялото правителство пред Темида, съд за корумпираните министри.
57
Не мога да си представя че Мая Нинова и Радев като се съберат да ни управляват как ще махнат корупцията чиито корени са дълбоко заровени точно от тяхната партия БКП сега БСП капиталисти бизнесмени Напротив те ще наложат такъв терор че всякакви опити да бъдат свалени от власт ще завършват екстремно с жандармерия а и в краен случай с частната армия на спонсора покровителБотуша е безпощаден а политическия страх огромен
58
Бате Буби върви по пътя на Тато, когато трима от Политбюро след като се договаряли с Горбачов, му бият дузпата. Само че този път Цвъко е договорил изритването на доцента-каратист-тенисист с Хамериканците. Буби така се е оял и самозабравил, граби цялата плячка за себе си, а на мишоците около него подхвърля трохи. Влади Горанов иска да е новия премиер, не защото ще подобри живота а защото ще краде като Бате Буби. На него не му стига никога, страшно е алчен! Заедно с Домуса ще изпържат Бащицата, но след като получат санкция от Чичо Доналд. А той категорично не харесва Бащицата и ще даде разрешение. Така Батко потъва и започва обратното броене, кой първи ще го докопа и му свети масълцето.
59
Христозов май не ти удават анализите на тема Фолксваген, сега по стар български обичай да посочим виновния и той НИКОГА не е Борисов, омръзнахте вече с тези ваши измислици, не разбрахте ли че тук инвестират само такива дето ги гонят от всякъде, колко доклада от ЕК казват че НЯМАМЕ НАПРЕДЪК В СЪДЕБНАТА РЕФОРМА, и винаги едно и също, кой ще дойде в държава дето ще му откраднат парите, ще му вземат фирмата, ще го рекетират алчни политици , не виждате ли че един селски кмет на Септември краде милиони и нищо не става, ако го осъдят, той ни осъжда в Страсбург, колко пари платихме за ювелирните акции на Цветанов , колко банки фалираха в България, колко убийства станаха от 1990 година насам, сигурно стотици, така че НИКОЙ няма да дойде с парите си тук.
60
Като погледне човек, само приказки и хвалби. На яве кражби и корупция. Даже магистрали няма. Има една, старата "Тракия"и тя е на места трудно проходима! Всичко друго са магистрални участъци. Марката и девиза са " Ремонт на ремонта" ....с парите на народа. ТОВА Е. Развиваме единствено АСАНСЬОРОСТРОЕНЕТО!
61
Рано или късно германците ще съжаляват, че са избрали Турция. Тази феодална диктаторска държава е съюзник на феодална Рус и няма бъдеще. Бъдещето е на Евро-атлантическа България.
62
А всичката тази гад требва да бъде на синджира и в затвора !!!!!!!
63
Време е да се каже ясно , високо и категорично , че наред с чутовните бойкови уж- успехи , се нагледахме на негови БРУТАЛНИ ПРОВАЛИ -.......... Белене беше гьол , а сега стана приоритет..........Южен Поток щеше да идва директно при нас , а сега се превърна в Турски и друг обира каймака.........УЖ се разбрахме с братска Македония , а те продължават да се гаврят с нас и историята НИ ............за капак и германските уж-приятели от WV ни тупаха по рамото и ни се усмихваха , а после кацнаха в Измир........Списъкът с " УСПЕХИТЕ " не спира и може да го продължим вече и на всички нива. Как пък веднъж главния ни ВОЖД не каза една критична дума за себе си , как винаги други са му виновни ? Собственият му блясък толкова го заслепява , че е напълно е загубил представа за реалния живот. И после като му кажат , че е лицемер , простак и егоцентрик се обижда ! Защо ?
64
Те знаят, че българина краде и как да ви дадат или построят завод за коли. Вие ще изпокрадете всичко. От Турция пасти менте, а новото на вас и близки. И това не е измислица или свободно съчинение. Работихме в гараж, и всичко младо цапцараш. Бензин, смяна на авточасти, вътрешни ако щете гуми и кво ли не. Прави или не западняци те на нашите българи: вие българите сте хубав народ, но си нямате управници. Объркани и побъркани вече сме
65
Борисов, млад си бил 1989,само на 30, в пожарната едно младо момче не е успял, Бойко да открадне, но го е приготвил за крадене, живея сред тях и по онова време коментираха и само за това, че го е преместил, за да... Дисциплина рано от с-мата, а след 1989 най големите бандюги влязоха във властта. Ne sam nikoga bkp, no ne vsichko e bili losho v oniq godini. No minalo cvarsheno. Sega horata se delqt ne na bkp, a na bogati i bedni, i ednite i drugite, ludi
66
Виж им фейсовете и на двамата и си прави изводите. От един дол дренки.
67
е най- неприятният от герб , много лукава физиономия на винаги всезнаещ и горделив, не го понасям,,, и много изкривена физиономия,,, ЛУКАВ, НАДМЕНЕН, ПРЕЗРИТЕЛЕН,,,
68
Гешев щял да ги подхване и щяло незнам си какво да стане... ще ме скъса от смях този... а между другото повечето драсканици тук са с толкова правописни грешки, че да те втресе в каква неграмотна държава живеем.
69
отговор на коментар
БГ. Е, най-сетне един разумен коментар. С аргументи и факти! И без простащините, които се изливат от мръсни уста и безмозъчни глави.
70
Проба проба Цензура
71
На М@йК#@ ви В Пу,Т,К@т@ пик
72
Още от началото,когато се заговори за завода W,ми стана ясно,че той ще бъде в Турция,защото Турция непрекъснато рекетира Европа и държи 3 000 000 емигранти като заложници .Ердоган е един фанатизиран ислямин ,който непрекъснато заплашва Европа.Мисля си ,ако не му бяха дали този завод какво щеше да стане с Европа.Тези нещастни пълчища ,които държи Ердоган ще опоскат всички държави в ЕС.ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА ЕС и всички нашественици влезли и влизайки в Евпропа БЕЗ ДОКУМЕНТИ веднага да бъдат връщани.
73
Питайте Дончев и СИЕ защо Мерцедес откри завод на Мерцедес на 50 км северно от Москва ??? Присъства министъра на икономи ката на Германия и Путин Къде са санкциите ????
74
Надеждата умира последна, а както казват руснаците глупостта е до гроб /ако някой е глупав това е за дълго/ Да кажеш на един инвеститор, че няма значение дали държавата е 80 милиона и расте или е 7 милиона и намалява се изиска да имаш доста неординарен начин на мислене.
75
О Бойко, обичаме те. Без теб сме за никъде. Каквото и да направиш все е хубаво. Даваш ни хляб и спокойствие. Ще гласуваме за теб докато си жив. О премъдри наш вожде, води ни напред до края на света, с теб сме.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25350
архив

Дискотека. Младеж отива при мацка:
– Ще може ли да се запознаем?
– Може…
Запознават се…
Младежът:
– Да отидем на бара да изпием по джин с тоник?
– Да отидем…
Отиват, сядат, пийват.
Младежът:
– Да излезем да се поразходим?
– Да излезем…
Излизат. Минава малко време.
– Какво ще кажеш да отидем у нас?
– Да отидем…
Отиват.
– Какво ще кажеш да се съблечеш и да легнеш?
Мацето се съблича и ляга. Младежът стои нерешително. Мацката:
– Какво чакаш?
– Честно да ти кажа… никога не съм стигал до след джин с тоник…

няма нови новини
Днес: 159
hot
най-четени новини в момента
сега
3493
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: България се прощава с великата Стоянка Мутафова. Сбогом, Госпожа Стихийно бедствие! - стотици й се покланят в Сатиричния театър (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена: Проблеми за Телците, Раците да не пътуват, Рибите да не се заяждат
x