Не забравяйте да си вземете и чаша сангрия
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
През седмицата стана ясно, че синът на Симеон Сакскобургготски - Кирил е шашнал дамите на плажа на Майорка с изваяното си тяло. Испанският остров от години приютява световните знаменитости. На първо място предлага едни от най-хубавите плажове, а от друга - невероятно вкусна кухня. И то гарнирана задължително с големи количества сангрия.
Паеля
Необходими продукти:
150 г ориз “Балдо”
125 г пилешки пържоли от бут
5 тигрови скариди
100 г черни миди
50 г пушен бекон
1/2 глава лук
1/2 червена камба
1/2 зелена чушка
1/2 домат
2 скилидки чесън
60 мл зехтин
300 мл пилешки бульон
50 мл бяло вино
1 люта чушка
1 стрък розмарин
2 стръка пресен магданоз
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едро. Запържваме го. Отделяме го настрани. Нарзваме лука, чушките и 1 скилидка от чесъна. Пържим ги в същата мазнина. Отгоре поръсваме розмарина. Нарязваме на леф нти бекона и слагаме и него в тигана. Когато се запържат малко се добавя и оризът. Бърка се докато той стане стъклен. Поръсваме с червения пипер и куркумата. Тогава идва ред на виното. След като то се изпари, доливаме пилешкия бульон. Връщаме месото обратно в тигана. Мидите се измиват и се слагат и те при месото. Тогава посоляваме и поръсваме с черния пипер. Слагаме капак на тигана и оставяме ориза да поеме бульона. Добавяме и чушката, нарязана на много ситно. През това време обработваме и скаридите. Запържваме ги заедно с другата скилидка чесън. Посоляваме и слагаме и тях при останалите продукти. Едва накрая нарязваме и доматът на дребно. Наситняваме магданоза. Поръсваме с тях, когато сервираме ястието.
Зеленчукова салата
Необходими продукти:
4 домата
2 зелени чушки
½ глава лук
10-15 маслини
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелевчуците и разбъркваме много добре. Овкусяваме със зехтин и сол. Сервирайте веднага.
Хлебни шишчета
Необходими продукти:
6 филии бял хляб
3 домата
200 гр овче сирене
1 голям лук
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
3 с.л. печени бадеми
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Първо трябва да се направи маринатата. Приготвяме я като в дълбок съд слагаме листата босилек. Добавяме чесъна, солта, черния пипер, както и зехтин. Пасираме. От филийки хляб отрязваме кората. Вътрешността нарязваме на кубчета. Сиренето също нарязваме на кубчета. Добавяме и лука, направен на жулиени. Нарязваме доматите на четвъртинки. След това започваме да правим шишчета от продуктите. Започваме с хляба, след това се изреждат зеленчуците. Поливаме ги отгоре с маринатата. Поставяме ги на загрята предварително скара. След като ги махнем от огъня отново ги поливаме с маринатата. Поръсваме с бадемите.
Сангрия
Необходими продукти:
1 портокал
1 лимон
1 ябълка
0,2 чаша мед
канела
карамфил
1 бутилка червено вино
200 мл ром
сода
лед
Начин на приготвяне:
Нарязваме плодовете на едри кубчета. Смесваме ги с меда и подправките в голяма кана. Едва сед това добавяме виното и рома. Остаяме я да престои поне час в хладилника. Добре е да се налее в студени чаши.
Сладкиш
Необходими продукти:
6 яйца
150 г захар
150 смлени бадеми
90 г бишкоти
15 г масло
Начин на приготвяне:
Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбиваме със захарта. Белтъците правим на твърд сняг. Смесваме ги внимателно. Прибавяме ядките, както и настърганите бишкоти. Слагаме в намаслена тава и печем 25 минути. Фурната трябва да е предварително загратя до 180 градуса.