ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: 2 ч. чаши пъпеш, 2 ч. чаши вода, 3 супени лъжици мед, сокът на 1 лимон, 10-15 листа свежа мента.
Начин на приготвяне: Докато се приготвя сорбето, една тава се поставя във фризера, за да се изстуди. В тенджера на котлона се слагат чаша вода и медът и се оставят да заврят, за да се получи захарен сироп. Добавя се сокът на лимона и се оставя да поври 2-3 минути. Пъпешът се почиства и пюрира с блендер. Към пюрето се добяват листата мента, нарязани на ситно. Тавата се изважда от фризера.
В нея се смесват захарният сироп и пюрираният пъпеш. Разбърква се много добре и тавата отново влиза във фризера. За да не се превърне сорбето в голяма буца лед, тавата трябва да се вади и на всеки 30-ина минути сорбето да се разбърква много старателно. То се сервира във високи и широки чаши за шампанско.