Вход
София
Времето в София 15 o C

Деница Сачева категорична: Тук сме, за да решаваме проблемите на хората, оставката е безотговорност. 2021 ще е по-бедна година

Деница Сачева категорична: Тук сме, за да решаваме проблемите на хората, оставката е безотговорност. 2021 ще е по-бедна година

на 01.08.2020
9554
0
Деница Сачева категорична: Тук сме, за да решаваме проблемите на хората, оставката е безотговорност. 2021 ще е по-бедна година
Автор: ПИК
01.08.2020
0
9554

Част от плана ни е да решаваме проблемите на хората. Една от първите мерки бе увеличаване на възнаграждението на социалните работници. Целта ни е да осигурим стабилност на всички системи. Това сподели по Канал 3 министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тя категорично заяви, че оставка в този момент би било крайно безотговорен ход.

Хората очакват конкретни дейстивя, които может да бъдат изпълнявани чрез определен инструментариум през политиката. Без действащ парламент не можем да имаме актуализация на бюджета, не може да бъде приет и бюджетът за следващата година, каза министър Сачева.

Тези средства идват от държавния бюджет, като за първи път се прави нещо такова. За първи път се прави такава универсална подкрепа за всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, посочи тя относно добавката от 50 лева, която ще получават пенсионерите към своите пенсии за срок от три месеца.

Разработили сме пакет от мерки, свързани със семейни помощи, ако се наложи да затворим отново училищата и детските градини през зимата, добави Деница Сачева.

Може би ще настъпи момент, в който ще се наложи да се тегли заем. Самата 2021 ще бъде по-трудна от 2020, тъй като сега работим с приходите от 2019 г., така че приходите за 2021 ще бъдат по-ниски, обяви още тя.

Относно мярката 60/40 социалният министър разкри, че ако не е била тази схема, сега безработицата у нас е могла да бъде не 8, а 14 процента.

Правителството ще завърши мандата си и това е нужно, за да бъдат решени проблемите, които ни предстоят, завърши министър Сачева.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34902
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x