Депутати от Консервативната партия може да блокират Брекзит без сделка

Европа

Депутати от Консервативната партия може да блокират Брекзит без сделка

3400
на 25.06.2019
Депутати от Консервативната партия може да блокират Брекзит без сделка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Борис Джонсън и Джереми Хънт предупредиха, че дузина депутати от Торите са готови да се противопоставят на новия министър-председател, за да спрат Брекзит без сделка, пише лондонския Evening Standartd, цитиран от „Фокус“.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Министърът в министерството на отбраната Тобиас Елууд подчерта, че "голям" брой консервативни депутати, включително министри, са решени да предотвратят напускане на съюза без споразумение.

Неоспоримите опоненти на Брекзит без сделка се страхуват, че ще нанесат големи икономически щети, които заплашват да разбият Обединеното кралство и ще навредят на репутацията му на световната сцена.

Елууд каза пред вестника: „Правителство, което активно се стреми към Брекзит без сделка, няма да има подкрепата на значителен брой депутати, включително министри. Има поне дузина хора, които искат да напуснат ЕС - но с работеща сделка".

Малък брой депутати от Тори също биха могли да откажат да подкрепят новия министър-председател с гласуване за доверие, ако той е решен да настоява за напускане без сделка, което дори може да се случи в рамките на дни след встъпването му в длъжност.

Водещият кандидат за лидер на торите Джонсън твърди, че Обединеното кралство трябва да напусне на 31 октомври, със или без сделка, като настоява, че това е "изключително възможно".

По време на среща с членове на партията в събота Хънт каза, че ще „напусне„ 100% “без сделка, ако споразумението е извън обсега на 31 октомври, но не се обвърза с конкретен ден

И двамата са изправени пред препятствието, че депутатите вече са гласували, за да се противопоставят на напускане без сделка, а председателят Джон Беркоу е дал ясно да се разбере, че парламентът няма да бъде заобикалян.

Хънт изключи възможността да поиска избори, ако стане премиер, а парламентът блокира Брекзит без сделка и призова Джонсън да направи същото.

"Общите избори ще бъдат катастрофални, защото бихме поставили в „Даунинг стрийт“ някой, който няма да достави Брекзит" каза той пред програмата "Днес", предполагайки, че лейбъристите ще спечелят.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК