ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Цените на агнешко месо в търговската мрежа на Пазарджик започват от 12.00 лева за килограм, като масово цената за прясно месо е около 13.00 лева, пише агенция "Фокус".
Най-голямо търсене и съответно предлагане има на плешки или половин агне. Агнешко за дроб сърма е около 6.50 лева за килограм, а агнешките глави са около 3.00 лева за килограм. Някои от по-големите магазини предлагат и такава услуга, която улеснява приготовленията за празника.

Експертите напомнят, че при купуването на агнешко месо трябва да се следи за печат върху него, както и цветът му да е свеж, което е гаранция, че не е било замразявано.
В ромските махали на Пазарджик продължава и нерегламентираната продажба на агнешко месо на открито, като животните се колят, дерат и разфасоват буквално пред домовете на търговците.


