Д-р Симидчиев категоричен: Няма да има втори пик на COVID-19 в България!

Животът днес

Д-р Симидчиев категоричен: Няма да има втори пик на COVID-19 в България!

30979
на 08.06.2020
Д-р Симидчиев категоричен: Няма да има втори пик на COVID-19 в България!
Автор:   ПИК

Голяма част от хората вече знаят какво да правят и как да се пазят от COVID-19. Вече няма подобно объркване, както в началото. Не очаквам вече да преминем границата от 100 заразени на ден. Не очаквам да има втори пик на болестта. Към момента около 30% продължават да спазват мерките. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Нова телевизия.

препоръчано

Той предупреди, че ще са нужни поне 6-7 месеца, за да се проследи какви следи оставя коронавирусът в белите дробове на пациентите. Пулмологът подчерта, че виталитетът на COVID-19 е 10 пъти по-висок от този на обикновения грип.

„Винаги трябва да имаме едно наум, когато говорим за респираторни инфекции, които се разпространяват много лесно. Изключително важно е да имаме адекватна информираност. Трябва да знаем кога, къде и как се е появила болестта“, каза д-р Симидчиев.

„Информацията е много важна, за да можем да локализираме огнищата на коронавируса. Трябва да имаме достатъчно и надеждна информация. Тя трябва да се обобщава и да се разглежда в цялост“, каза експертът.

„Сигурен съм, че в засегнатите места, има местни лидери, които могат да ограничат пандемията в рисковите населени места. Основната движеща сила на пандемичния процес е поведението. То ще покаже дали бързо ще загасне огнището или не“, подчерта той.

„Очаквах, че ще си вземем повече поуки от тази пандемия. Това, че мерките са разхлабени, не означава, че опасността е преминала. се още не е угаснала пандемията. Грижата за обществото може да бъде на по-високо ниво. Здравето е изключително чупливо нещо. Много ми се иска да се в бъдеще здравеопазването да е много по-добре структурирано, да има много по-ясни и точни правила“, каза още д-р Александър Симидчиев.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това