Западът като магаре на мост - беднее стремглаво, но продължава с доставките за Украйна

Епицентър

Западът като магаре на мост - беднее стремглаво, но продължава с доставките за Украйна

213547
преди 4 часа
Западът като магаре на мост - беднее стремглаво, но продължава с доставките за Украйна

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Западните държави все повече се затрудняват финансово да помагат на Украйна, някои са на прага на риска да останат с празни хазни и оръжейни хангари. Това не е измислица на някой пещерен украинофоб, а признание на политици от основните съюзници на Киев. Най-откровеното признание дойде от Великобритания, основният съюзник на Украйна. Заместник-държавният секретар по отбраната Люк Полард разкри, че повечето западни страни са дарили повечето от ресурсите, с които разполагат. А премиерът Кийр Стармър призна на избирателите си, че ги очакват трудни времена, налагало да ограничи разходите. 

препоръчано

Лондон, разбира се, все пак обяви пред ООН, че подкрепата за Украйна е "желязна". А САЩ обещаха да дадат на Киев 8 млрд. долара военна помощ. В същото време Вашингтон обаче уведомиха ЕС, че ще допринесат с 20 млрд. долара за мащабния пакет от помощи за Украйна, ръководен от Г-7, но при условие, че бъде въведен по-траен режим на санкции срещу Москва и блокираните руски активи не се пипат и останат замразени.

Това е пълен отказ от първоначалното обещание на страните от Г-7 да предоставят заем на Украйна, генериран от печалбите от замразените активи на руската централна банка на стойност около 280 млрд. долара, повечето от които се държат в Европа.

Володимир Зеленски, президент с изтекъл мандат, обикаля САЩ и моли за помощ. Факт е, че при всяко свое посещение зад океана, той се връща с милиарди долари в родината си. И сега няма как да не получи поредния транш. Доналд Тръмп неотдавна го нарече "най-великият търговец в историята". Вероятно неслучайно. 

Дали стотиците милиарди отидоха по предназнение - за въоръжение, или потънаха на други места - това да го мислят тези, които раздават парите. 

Западът вече няма пари, а Русия включи икономиката си на военновременни релси. Не малка е помощта от Иран и Северна Корея.

Най-опасна е продължаващата подигравка, с която западните лидери се отнасят към думите на Путин. Те сякаш не разбраха, че руският лидер никога не говори празни приказки и не шикалкави. А изпълнява точно това, което казва.  Да си припомним думите му "А за какво ни е такъв свят, ако в него я няма Русия". И последва войната в Украйна. Сега обяви, че Русия може да използва ядрени оръжия, ако бъде нападната от която и да е държава. Това е изключително опасно предупреждение. Засега само канцлерът на Германия Олаф Шолц риагира отговорно към страната си, като забрани немски оръжия да бъдат използвани за стрелба във вътрешността на Русия. 

Войната следва своя ход. Атаката на Украйна в Курска област се оказа напълно безмислена. Киев и менторите му нищо не постигнаха. Русия продължава да настъпва и да усвоява територии. Бавно и полека, без да бърза на никъде. Такава е тактиката й от началото на войната. 

Целият свят е отправил взор към Тръмп, който обещава да спре войната, ако бъде избран за президент. Засега обаче се вижда, че Русия няма интерес и намерение да приключва конфликта. 

Странна е войната още от първия й ден. И все по-странна става. Предстоят интересни и опасни времена. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК