Започна ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали (СНИМКИ)

Региони

Започна ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали (СНИМКИ)

1768
на 23.02.2021
Започна ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Стартира рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали. Това става в границите на асеновградска община.

препоръчано

„Проектът се изпълнява, съгласно договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и фирмата изпълнител. В момента се подменят всички бордюри и частично тротоарни настилки, като се запазва габарита на пътя в населените места“, увери заместник-кметът Стоян Димитров.

Той припомни, че община Асеновград е поела ангажимента, съгласувано с кметовете на населените места, през които преминава участъкът, и общинската комисия по безопасност на движението, да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности – там, където е необходимо. Целта е да се намали скоростта на автомобилите и да се гарантира безопасността за живота и здравето на населението. Пешеходните пътеки ще бъдат обозначени и с осветление. При разклона за село Мулдава се предвижда и строеж на трето платно, за да се осигури изграждане на забавителна лента за ляв завой.

Ремонтът на този пътен участък се чака от години. В границите на област Кърджали пътят бе ремонтиран и е в добро състояние. От страната на Асеновград същият е в незадоволително състояние и се извършва само текуща поддръжка.

Рехабилитацията стартира от село Червен. През изминалата седмица бяха извадени всички бордюри от лявата страна на пътя в посока Кърджали и започва полагането на нов бордюр. „На места ще се наложи ограничаване на движението, като преминаването няма да бъде спирано нацяло. Ремонтът по трасето ще се осъществява поетапно, за да може да се осигури пропускателен режим на движещите се от там моторните превозни средства (МПС)“, каза в заключение заместник-кметът Димитров.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 299
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това