ЗАРАДИ COVID-19: Затвориха отделението по пулмология в ловешката болница

Здраве

ЗАРАДИ COVID-19: Затвориха отделението по пулмология в ловешката болница

8819
на 14.07.2020
ЗАРАДИ COVID-19: Затвориха отделението по пулмология в ловешката болница
Автор:   ПИК

Регионалната здравна инспекция в Ловеч затвори под карантина и за дезинфекция за срок от 48 часа отделението по пулмология в многопрофилната болница в града заради положителна проба за COVID-19 на пациент, който се лекува в отделението. За последното денонощие в областта са регистирани пет нови случая на заразени с коронавирус.

препоръчано

Пациентът с положителна проба в ловешката болница е мъж на 44 години и е хоспитализиран на 9 юли в пулмологично отделение. След направения PCR тест на 13 юли е преместен в инфекциозно отделение на болницата.

Белодробно отделение е поставено под карантина от 19 часа на 13 юли, със заповед на директора на РЗИ, за 48 часа, през което време се преустановява приемът на нови пациенти.

Болните, нуждаещи се от хоспитализация, ще бъдат насочвани към Белодробната болница в Троян.

Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.

С положителна проба е и жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на област Ловеч – село Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че жената е хоспитализирана в Инфекциозна болница -София Издирват се контактните лица.

В третия случай става въпрос за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Те са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен, отбелязва БНР.

Към 10 часа на 14 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи са 27. О тях активни са 11 случая – 6 са на домашно лечение, 4 са хоспитализирани в Ловеч, 1 е хоспитализиран в София и 16 са излекувани.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това