Вход
София
Времето в София -5 o C

Защо е в ареста Нено Димов?

Защо е в ареста Нено Димов?

на 10.01.2020
82131
43
Защо е в ареста Нено Димов?
Автор: ПИК
10.01.2020
43
82131

Защо е в ареста Нено Димов е най-често задаваният въпрос от 24 часа насам, след като стана ясно, че снощи министърът е отведен с полицейска мярка в Трето районно управление на МВР, където се намира и към момента.

Прокуратурата и следователите все още събират доказателства и правят обиски и това е причината да не се разкриват подробности около разследването, научи ПИК. Това ще стане в 15 часа днес на официален брифинг.  

Покрай акцията и местата, на които протече тя обаче, стана ясно, че съвсем не случайно на мушката на разследващите е Нено Димов. Той е пряко отговорното лице, от което зависи къде, по колко и как се разпределя водата от язовирите в България. Затова и спекулациите дали ще подаде или не оставка бяха несъстоятелни от самото начало, а вече е ясно, че това ще се случи.

Нено Димов всеки месец разписва заповед за това как да се харчи водата от водоемите.

Той е човекът, чиито подпис стои под решенията за всеки язовир - дали да се ползва водата, както обикновено, или при намален дебит, да бъде спряно подаването за промишлени нужди, какво количество да отива за питейни такива, както и дали да има режим. 

Нено Димов е човекът, от когото е зависело дали при първите данни за намаляване на дебита на язовир "Студена" през август в Перник да пресъхне кранчето за заводите в града, сред които както стана ясно е и "Стомана" Перник.

Защо това не е направено навреме? Защо водата за промишлените зони е продължавала да тече, докато язовирът пресъхва цели четири месеца поред, а през есента и видимо изчезва, а количествата вода в него се докладват всеки месец именно на екоминистъра по закон.  

Отговорите са в документите, разписвани ежемесечно от министъра на околната среда и водите.

Нено Димов е човекът, от когото е зависело дали да бъде въведен още през октомври, или дори през ноември, планов режим на водата за питейни нужди, така че да се съхрани водата.

Нено Димов е човекът, от когото е зависели дали да бъде спряна водата за промишлени нужди още през септември, октомври, ноември. Тогава вече е било ясно, че дебитът е критично нисък и ВиК и басейновите дирекции докладват за това именно на екоминистърът. Реакцията е в неговото поле като най-висшестоящото лице, което отговаря за управлението на водите.

Защо той не е реагирал няколко месеца, продължил ли е да подписва нареждания за нормално ползване на водата от "Студена", защо не е потърсил срещи с местната и областната управа? Знаел ли е, че има намален дебит или просто е подписвал документи, без да се осведомява реално от тях и да вниква в съдържанието им? 

Именно на тези въпроси трябва да отговори разследването, наредено от прокуратурата, и именно затова министър Нено Димов носи отговорност и дължи обяснение относно действията си на длъжността, която заема. 

Дали е установено, че не е извършил тези си задължения по закон като лицето, назначено от държавата да управлява водите в България, и именно затова е в ареста, ще стане ясно от разследването, което и към момента тече.

Но така или иначе Нено Димов е човекът, чиито подпис стои под документите, касаещи разходването на водата в язовир "Студена" и няма как да не му бъде потърсена отговорност за настъпилата криза. Друг е въпросът какви са причините да не го направи, дали има корист или обикновено нехайство, което обаче също никого не оневинява. Особено пред ужаса, който изживяват перничани. 

А защо Нено Димов да не е в ареста? Този въпрос също е редно да бъде зададен от тези, които задават обратния. Винаги при разследвания, когато се събират документи, касаещи определено лице, когато се набират доказателства за виновността му или обратното, лицето се задържа. Не само за разпити, но и за да не прикрива доказателства и да не пречи на разследването. Така е при всяко разследване.

Защо с министър да е по-различно, отколкото с когото и да е, срещу когото тече разследване?

Нали именно това искаме от Темида - всички да сме равни през закона.

Сподели:
Напиши коментар »
(44)
1
Него ли избраха пръв за курбан ?
2
....... ЦИРКА ПРОДОЛЖОВА !......ТОЯ НИНИ.... НЕ У АРЕСТА А СПАЛ НА ФОТОИЛ У КАБИНЕТ !.......УРА ДРУГАРИ !......
3
ТЯ КАТО ИЗТИЧА ВОДАТА ОТ СТАРИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРЪБИ КАКВОТО И ДА ПОДПИСВА ФАЙДА ЙОК... ОБАЧЕ ЗА БОКЛУКА МОЖЕ И ДА Е НАПРАВИЛ ВРЪТКА.
4
Лилянището що си трае кат пръднало в трамвай ? Де й ги десетките милиони за яз.Студена , ами стотиците милиони за водните проекти ?
5
..............МИНИСТЕР УТ ВМРЕОРЕВЕ И ПИШЕ ОСТАФКА У КАБИНЕТ.......У ПАЛИЦЯТА !...........ПИСАМЕ ШЕ ВМРЕО Е ТЕРОРИЗ ......СПРЕА ВОДАТА НА ПЕРНИК.......А ПЕРНИК БЕЗ ВОДА НЕ МОЕ !.......
6
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТЕЧОВЕ ТОЛКОВА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ВЪВ ВиК ? В ДЪРЖАВАТА НА АЙДУЦИТЕ ЩЕ АРЕСТУВАТ НАЙ-ЧЕСТНИЯ?
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
А Каракачанов -Шкембе войводата, кога???
9
А защо Боеко още не е в ареста?!!!
10
и АКО БЕШЕ ВЪВЕЛ РЕЖИМА ЮЛИ МЕСИЦ В НАЙ ГОЛЕМИЯ ПЕК КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ. вОДА НЯМА . Не вали. Нито сняг ,нито дъжд. Курбани и молебени трябват. Молитви за дъжд.
11
И боклука шкембестият Каракачан веднага да изчезва! ВМРО е сто процента крадливци и гюведжари!
12
КАКА КУРИ Е ДОВОЛНА, ЗА СЕГА, А СРЕЩАТА Й С ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР - ТЯ В ПРАНГИ СКОРО ЩЕ СЕ СЪСТОИ!
13
и има вода. И безплатен кроасан
14
ДА КАЖА НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ КОМУНИСТИ... НЯМА КАК ЛИЛЯНА ПАВЛОВА НЯКОЙ ДА И ДАДЕ 32 000 000 И ТЯ ДА СИ ЗАДЕЛИ НЯКОЙ ЛЕВ.... САМАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОКАЗВА,ЧЕ ПРОЕКТИТЕ ГИ РАЗБИРА КОЛКОТО КИТАЙСКИЯ ЕЗИК... СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ ДРУГАРКО НИНОВА.
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Мирише ми на "лов на вещици".Заради позицията си по "глобалното затопляне" и битката със зеления рекет Нено Димов стана най-неудобния български министър за кочината ЕС. Нима прокуратурата и ДАНС са подвластни на небългарски организации и изпълняват техни поръчки?
17
отговор на коментар
Защо не си е--ш пу----а м---а
18
Свинетка Павлова с дебелия задник е още на свобода???
19
30 ГОДИНИ ДРУГАРЕТЕ СИ НАКУПИХА И КЪЩИ И КОЛИ И ВСИЧКО ..ОТ ЕДНА ВОДА - МИЛИОНЕРИ СТАНАХА ...ДОРИ ДРУГАРИТЕ НАЧАЛНИЦИ НЕ ПЛАЩАГ ВОДА , А ИМАТ КЪЩИ С БАСЕЙНИ ПО ВИЛИТЕ СИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ...ДА ГИ ПОГВАТ ...ИМУЩЕСТВО , ПАРИ , ЛЮБОВНИЦИ И ДЖИПОВЕ ЗА ПО 100 - 150 000 ЛЕВА ...НЕ МИНИСТЪРА ОТГОВАРЯ ЗА ГРАФИКА И ВОДОЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , А ТЕЗИ КОИТО ПИШАТ ДОКЛАДИ И ЗАПОВЕДИ ...АРЕСТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МИШОЦИ - НАЧАЛНИЦИ НА В и К - а СЕКТОРА В БЪЛГАРИЯ !
20
Еи,преди министъра са ВИК,Басейнова дирекция,инспекции.Абе,то много интересно,тези документи които му дават да подпише кой ги е подготвил?Направиха им стена,тръбите стари ,течовете ги плащат потребителите,а ВИК пуска 80 000 кубика вода към завода ,при искане 10 000 кубика.От " Стомана" се оплакаха,че не реагират на заявките да намалят количеството..Пълно разхищение.Щом ВИК си позволяват такава разсипия,какво остава за документите им.
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Каква му е месечната заплата
23
Всичко е прогнило, смърди ужасно на 140 годишни боклуци и мандраджии, ето, лъсват им задниците постепенно! Целия проблем с ВиК е още от Тошково време, когато положиха некачествени тръби и направиха золум след золум! Сега е време да си платят!
24
БСП не е алтернатива,а зло за България!Луканов много точно си го каза,когато БСП е на власт се краде и фалира България,за което БСП пада от власт.Когато България се замогне,БСП пак иска да дойде на власт за да окраде натрупаните активи!Браво Нинова,действай все така до победата над БСП!Нали касата е при теб,какво друго има значение,само пази Йончева да не щипне прехвърлените на Вирджините парички!Да е жива и здрава др0гарката Нинова,да изпълни заръката на др0гаря Костов и да фалира БСП!Няма да има на Бузлуджа честване на 130 годишнина на БСП,защото ще има помен!Брегович ще дойде с оркестъра за погребения!
25
Малодушието, корупцията,много ниския морал,в администрацията ,частния бизнез.Безобразие и Ужас в България!!!
26
НЕ ....ОКОЛО 117 000 В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В ОБЛАСТИ СА С НАРУШЕНО ВОДОПОДАВАНЕ ЗАРАДИ АВАРИИ И ПОДМЯНА НА ТРЪБИ В ПЕРНИК , ТЪРГОВИЩЕ, ШУМЕН ,СЛИВЕН ,ВЕЛИКО ТЪРНОВО , ГАБРОВО , ЧАСТИ ОТ БУРГАС ....ЕТО КАК БСП ПАК ЛЪЖАТ И ДРУГАРКАТА ЛЪЖА Е ЗА АРЕСТ ! НИНОВА В КАУША ЗА НАСАЖДАНЕ НА РАЗМИРИЦИ И ДИВЕРСИИ ..!
27
НА ,, СПА " ПОЧИВКА ЛИ БЕШЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ? НАЛИ НЕНО И НЕНОВЦИ НЕ СА ГО СКРИЛИ В ДЖОБА СИ ТОЗИ ЯЗОВИР ? ТРАГЕДИЯТА БЪЛГАРСКА Е ЗАРАДИ ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО СА ЕДНО ЦЯЛО ! СЕГА СЪС ЗЪБИ И НОКТИ СИ ВАДЯТ БИЗНЕСИТЕ И ПАРИТЕ СИ ! СВОИТЕ !
28
Au ПИК какво пишете . Вместо да застанете на барикадата и да пазите Нено Вие го дадохте при първия откос. Такива сте били от както Ви създадоха. Пазете ББ ще дойде и вашия край. Няма ги жълтте ви вестничета . Ще затворите и този продажен сайт
29
Au ПИК какво пишете . Вместо да застанете на барикадата и да пазите Нено Вие го дадохте при първия откос. Такива сте били от както Ви създадоха. Пазете ББ ще дойде и вашия край. Няма ги жълтте ви вестничета . Ще затворите и този продажен сайт
30
Ако Димов беше червен министър ,ехе,досега цялата партия щеше да се изправи и защити от действията на прокуратурата.Че и подписка щяха да събират,защото те са винаги " невинни " и "набедени".А другите виновни.Сега обаче се мълчи и чака отговора на прокуратурата,а и предварителни оставки без яснота не е правилно.
31
НЕ МОЖЕ ДА СЕ АРЕСТУВА ДЕЍСТВАЩ МИНИСТЪР В ПРИСЪСТВИЕ НА МЕДИИ И КАМЕРИ,ПРИ ТОВА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО Е ОБВИНЕНИЕТО ТЕПЪРВА СЛЕДСТВИЕТО ЩЕ ГО ДОКАЗВА,ЗА ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ ПАК НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ КАТО СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЕВ.СЪД.НЕ СЪМ МУ ФЕН НО ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ
32
ЛЪЖЕЦ №1 на КОЧИНАТА булгаристан. Два пъти осъден за ЛЪЖИ.....Журнaлиcтът и eврoдeпутaт oт БCП Eлeнa Йoнчeвa cпeчeли oкoнчaтeлнo дeлoтo зa клeвeтa, кoeтo зaвeдe cрeщу прeмиeрa и лидeр нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв. Тoй e ocъдeн зa плaти нa Йoнчeвa 5000 лв. oбeзщeтeниe зa нeимущecтвeни врeди, кoитo e причинил cъc cвoe публичнo изкaзвaнe пo врeмe нa прeдизбoрнaтa кaмпaния прeз 2017 г. "Щe ли cтe уcпeшни журнaлиcти виe, aкo пo някoлкo милиoнa държaвaтa ви плaщa зa eднo интeрвю взeтo? Питaм: Aкo зa интeрвю държaвaтa Бългaрия, прeз eднa oт цeнтрaлитe cи, плaщa нa журнaлиcткa зa интeрвютa в чужбинa пo някoлкo милиoнa cтрувaйки, кoитo дaжe нaшeтo прaвитeлcтвo бeшe принудeнo oт прeдишнoтo дa дoплaти" и "бяхмe принудeни милиoни дa плaтим зa нeя. C мъж – прeмиeр тoгaвa", кaзa Бoриcoв, a думитe му дoвeдoхa дo грaждaнcкo дeлo, кoeтo Йoнчeвa cпeчeли нa три инcтaнции, пишe dnеvnik.bg.
33
отговор на коментар
Не е курбан ! Не може 15 месеца да подписваш документ (ВЯРНО, СЛЕД ПОНЕ ДВА ДРУГИ ПОДПИСА) и да изглеждаш на благородник в огледалото, без капка човещина зад подписа! АМА ТАКА БИЛО И ПРЕДИ - ЯЙДЕ, МОЛИМ, ДО ТУКА!
34
отговор на коментар
"червен министър" ? - щяха да извадят от 9 кладенци мръсотия, но други ще станат виновни и за пандиза - нещата са от гадното съществуване, а не живеене!
35
Кой и с какво съдържание му е давал да подписва. Не може да проверява всеки язовир, преди да парафира. Напълно възможно е и да подведен умишлено, в министерствата гъмжи от червени отрепки. Смърди на планирана акция.
36
Обаче вина имат и тези, които са изготвяли справките. Валя Ахчиева показа дикументите, които е подписвал. Това са документи проформа. Този язовир 42% другия 35%. Тези проценти нищо не говорят. Зависи какво е потреблението, притока, обема на язовира и задължителния резерв, за да стигне водата до топенето на снеговете. От документа е видно тоталното чиновническо безхаберие. Не можаха ли да ги вкарат в електронна таблица всички показатели за даден язовир и да маркират проблемните язовири и техните проблемни параметри? Тогава министърът сигурно и да спи щеше да види червените редове. Друг е въпросът, че вода се пуска с обаждане по телефона. Няма документация кой е наредил колко вода и защо. Пълно безхаберие, което вече дава видими резултати.
37
Нено е в ареста защото не е от ГЕРБ !!
38
Имал е неблагоразумието,да краде самосиндикално.втора причина: Бушон ,спасяващ Боса.
40
До вчера го хвалихте как разбива Нинова днес сте първи да плюете.Не ми се мисли как първи ще се обърнете срещу Борисов като падне от власт и какви епитети ще използвате...
41
До вчера го хвалихте как разбива Нинова днес сте първи да плюете.Не ми се мисли как първи ще се обърнете срещу Борисов като падне от власт и какви епитети ще използвате...
42
Попрегледах по диагонал мненията и както винаги-нагъл плач за престъпниците. То не бяха вопли за нахалната крадла Иванчева, то не бяха защити на убиеца Полфрийман, та защо се учудваме, че някой би могъл дори да защитава нено димов. Този "министър"е ощетил България с десетки милиони. Вие, които ревете за него, също ще ги плащате. Даже е справедливо само вие да ги платите, щом ви е толкова мил. Оставил е един цял град умишлено без капка вода. Това се нарича държавен саботаж. Добре е също така да се стигне до истината-поръчал ли му е някой този саботаж, дали го е направил за пари или и двете. Защото иначе само малоумен може да подписва източване до дупка, а другарят нено доколкото знам не е освидетелстван. Така че по-кротко костаците, чорапът се разплита и дано най-после да стане ясно, че законът е за всички и за престъпления се лежи в затвора. Без значение дали си министър или работник по чистотата примерно.
43
До 23: Абе цървуланче , построих си къща през 1979 г. Същата година по улицата Общината прекара водопровод и канализация. Как са строени /водопровода и канализацията/ не зная, но зная как със си строил къщата.. От 1979 г. до сега съм правил ремонт четири пъти- покрив, смяна на дюшемета, изолаци, смяна на дограма. А водопровода и канализацията не се пипат, само пари се събират! Та питам кой лапа? Червените, които строиха или демократите които "реформират" движението на паричните потоци....
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4532
архив

- Здрасти Бай Гошо, как е, биваш ли?
- Абе, бивам, ама преди 5 години от всеки джоб вадех през*рвативи и пиех ракия, а сега във всеки джоб намирам носни кърпички и пия чайчета.

няма нови новини
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
сега
3117
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на важна среща с Чавушоглу (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за 21-и януари - ето какви изненади е подготвила съдбата на зодиите
x