Вход
София
Времето в София -7 o C

Защо Мангъров се превърна във враг?

Защо Мангъров се превърна във враг?

на 22.11.2020
112329
0
Защо Мангъров се превърна във враг?
Автор: "Ретро"
22.11.2020
0
112329

Тези дни стана ясно, че небезизвестният доцент Мангъров е оглавил клиниката за лечение на болни с коронавирус в Инфекциозна болница. Веднага последваха злобни коментари в социалните мрежи от рода така му се пада. Всъщност един специалист отива на мястото, на което трябва да бъде в условията на пандемията. Едва ли агресивните подмятания по негов адрес са най-доброто в този момент. Нека да не забравяме, хората са уплашени и понякога по-оптимистичните оценки и мнения могат да внесат известно успокоение, да свалят напрежението. Именно в опитите си да успокоява хората Мангъров се превърна в черна овца, едва ли не във враг на колегите си лекари. Само че да не забравяме думите на сегашния министър от пролетта за чувалите за трупове. Надали негативното в масовото мислене е по-мобилизиращо, отколкото едно обективно представяне на ситуацията.

А дали пък това не е и причината за масовото игнориране на мерките през летните месеци. Тогава почти никой не носеше маски, а българските граждани бяха призовавани да спасят летния туристически сезон. Плажовете и хотелите бяха пълни, ресторантите и нощните заведения работеха, а децата и учениците си караха лятната ваканция без никакви ограничения. Дали пък това разпускане и игнориране на опасността не се дължеше именно на прекомерната уплаха от пролетта, когато всички осъмвахме пред телевизорите в очакване на пресконференцията на НОЩ. Когато хората са парализирани от страх и след това се освободят от него, е много трудно да ги дисциплинираш отново и да ги върнеш в състоянието на ужас от вируса. И за това Мангъров едва ли има вина. Знаеше се, че присъствената учебна година ще отпуши отново вируса, както и се случи. Сега е много по-страшно, лекарите и болниците изнемогват, линейките висят с часове пред болниците. И в този хаос нека да има и по-спокойни специалисти, които да дават надежда, а не само страх.

 

Румен Пантелеев, София

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21137
архив

Един габровец се качил на покрива на къщата си за да го поправи защото била се счупила една керемида. По едно време се подхлъзнал и взел да пада надолу. Прелитайки обаче до прозореца той извикал на жена си: "Женоо, днес готви за един по малко!"

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x