Защо Мангъров се превърна във враг?

Лична драма

Защо Мангъров се превърна във враг?

157630
на 22.11.2020
Защо Мангъров се превърна във враг?
Автор:   "Ретро"

Тези дни стана ясно, че небезизвестният доцент Мангъров е оглавил клиниката за лечение на болни с коронавирус в Инфекциозна болница. Веднага последваха злобни коментари в социалните мрежи от рода така му се пада. Всъщност един специалист отива на мястото, на което трябва да бъде в условията на пандемията. Едва ли агресивните подмятания по негов адрес са най-доброто в този момент. Нека да не забравяме, хората са уплашени и понякога по-оптимистичните оценки и мнения могат да внесат известно успокоение, да свалят напрежението. Именно в опитите си да успокоява хората Мангъров се превърна в черна овца, едва ли не във враг на колегите си лекари. Само че да не забравяме думите на сегашния министър от пролетта за чувалите за трупове. Надали негативното в масовото мислене е по-мобилизиращо, отколкото едно обективно представяне на ситуацията.

А дали пък това не е и причината за масовото игнориране на мерките през летните месеци. Тогава почти никой не носеше маски, а българските граждани бяха призовавани да спасят летния туристически сезон. Плажовете и хотелите бяха пълни, ресторантите и нощните заведения работеха, а децата и учениците си караха лятната ваканция без никакви ограничения. Дали пък това разпускане и игнориране на опасността не се дължеше именно на прекомерната уплаха от пролетта, когато всички осъмвахме пред телевизорите в очакване на пресконференцията на НОЩ. Когато хората са парализирани от страх и след това се освободят от него, е много трудно да ги дисциплинираш отново и да ги върнеш в състоянието на ужас от вируса. И за това Мангъров едва ли има вина. Знаеше се, че присъствената учебна година ще отпуши отново вируса, както и се случи. Сега е много по-страшно, лекарите и болниците изнемогват, линейките висят с часове пред болниците. И в този хаос нека да има и по-спокойни специалисти, които да дават надежда, а не само страх.
 
Румен Пантелеев, София
 

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това