Земеделски производители от Криводол искат спешна намеса на държавата след градушките в региона

ГОРЕЩО
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте разпита на бизнесмена, изнудван от Ибрямов за пари! Мирослав Тодоров пред ДАНС: Джейхан ми каза, че им трябват 9,5 млн. лв. за купуване на гласове (ДОКУМЕНТИ) САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Делян Добрев: Не съм виждал такова чудо като ППДБ - лява и дясна партия в предизборна коалиция. Заради различията си нямат обща икономическа програма (ВИДЕО) САМО В ПИК! Георги Марков НАСМЕТЕ анонимничката на ген. Атанасов - припомни 15 реплики на евролидери към Борисов, за които Кирчо и Химика не могат и да си мечтаят СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Илхан Кючюк купил палат в "Симеоново" с рушвета от 1,5 мн. евро за доклада за Северна Македония? (СНИМКИ)
Региони

Земеделски производители от Криводол искат спешна намеса на държавата след градушките в региона

5296
на 05.07.2021
Земеделски производители от Криводол искат спешна намеса на държавата след градушките в региона
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Спешна намеса на държавата искат земеделски производители от община Криводол, съобщи „Булнюз”.

препоръчано

Градушката е нанесла сериозни щети на насаждения върху десетки хиляди декара. Пораженията са между 50 и 100 процента в половината населени места в района.

Стопаните настояват за бърза реакция на комисиите по оценка на щетите, за да могат да засадят отново площите и така да опитат да намалят загубите. Искат и спешна проверка на Агенцията за борба с градушките дали намиращата се само на 200 метра ракетна площадка е действала адекватно.

„По незнайни причини само 4 ракети бяха изстреляни", твърди кметът на село Бурене Валентин Николов.

"Отглеждам към 2 600 декара земя и пшеницата ми е на земята", заяви земеделският стопанин Константин Иванов.

"Очакваме да дойде комисията от фонд „Земеделие" и от Областна дирекция „Земеделие“, за да установи щетите какви са, за да можем да предприемем някакви мерки", посочи Петър Тодоров.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК