Златните рецепти на Петър Димков! Морял грипа със солена вода

Съвети

Златните рецепти на Петър Димков! Морял грипа със солена вода

22193
на 20.01.2023
Златните рецепти на Петър Димков! Морял грипа със солена вода
Автор:   ПИК

Народният лечител Петър Димков ни е завещал богат архив от илачи за всякакви заболявания. Рецептата му срещу грип и простуда е една от най-популярните и стотици хиляди хора се избавят от коварните вируси през зимата благодарение на нея. „Спазването на личната хигиена, закаляването и избягването на контакт с болни значително предпазват от заболяване. Краката винаги да са сухи и топли. Болните трябва да се изолират в отделна стая“, пише Димков в записките си.

препоръчано

„Сутрин, обед и вечер 10-15 минути преди ядене да се прави гаргара с лимонена или пък със солена вода (на 1 чаша топла вода 1 ч. л. лимонов сок или пък сол) и 5 мин след нея да се изпие 1 чаша горещ липов или друг чай с 1 ч. л. лимонов сок, коняк или ром. Или да се взема по 1 прах от 1 г (за деца според възрастта) от следната смес: индийско орехче (мускатно), нишадър на прах и винена киселина (лимонтузу) (от аптеката) – по 8 г от всяко. Стриват се на прах и се разделят на 24 праха. Изпива се с малко отвара от червен кантарион (1 с. л. листа и цвят в 250 мл вода се вари 5 минути) или с малко вода и след изпиването му се взема и малко пчелен мед“, съветва ненадминатият лечител.

Още преди век той формулира и ясните симптоми на грипа. „Обикновено започва с отпадналост, болки в гърлото, главоболие, кашлица, понякога втрисане. Температурата бързо се повишава. Болният се оплаква от болки по тялото, в очите, често повръща, няма апетит. За две-три денонощия температурата постепенно спада и болният оздравява. Възможно е болестта да протече в по-леки или по-тежки форми“, пише в дневника си Димков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК