Извънредното положение в Испания бе продължено до 11 април

Европа

Извънредното положение в Испания бе продължено до 11 април

6636
на 26.03.2020
Извънредното положение в Испания бе продължено до 11 април
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Парламентът на Испания подкрепи предложението на правителството за продължаване на режима на извънредно положение във връзка с епидемията от коронавируса с 15 дни – до 11 април включително, съобщават световните агенции, цитирани от РИА „Новости”.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Властите в страната въведоха извънредно положение на 14 март, ограничавайки придвижването на хората за 15 дни.

За удължаване на извънредното положение гласуваха 321 депутати, 28 се въздържаха. Нито един глас „против” не е имало.

Болшинството от 350-те депутати в Конгреса участваха в гласуването дистанционно заради наложената карантина. В заседателната зала лично са присъствали само 43-ма народни избраници.

Защитавайки искането за продължаване на извънредното положение премиерът Педро Санчес каза пред депутатите, че основната задача на правителството е „да защити гражданите на Испания”

„Изолацията е необходима. За правителството не е лесно да иска такова нещо, както и за вас да дадете разрешение за това, но още по-сложно е за гражданите да приемат това... Това е нова жертва за всички... За да победим вируса, трябва да го лишим от главното му оръжие – социалните контакти. Искам от вас време и нещо много ценно сега: вярност и единство” заяви Санчес.

По време на дискусиите, продължили 11 часа, опозицията подложи правителството на критики за това, че карантинните мерки са били въведени прекалено късно. „В сравнение с кои страни? С Великобритания? Със САЩ, с Франция?”, контрира Педро Санчес, напомняйки, че всички тези страни са се оказали неподготвени за такова бързо развитие на ситуацията и не са могли да предвидят мащабите на кризата           

По брой жертви и заразени Испания е на второ място в Европа след Италия.

На 25 март само официално регистрираните случаи на заразени са близо 48 000, като от тях са починали 3 434 души, което е повече отколкото в Китай.

 

Превод и редакция: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК