ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Аверът на Цветан Василев от "Боец" със стотици цигани пред Съдебната палата - ромите зоват за сваляне на кабинета и викат "Мафия", "Оставка" и "Долу Гешев" заедно с Георги Георгиев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Политика

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Аверът на Цветан Василев от "Боец" със стотици цигани пред Съдебната палата - ромите зоват за сваляне на кабинета и викат "Мафия", "Оставка" и "Долу Гешев" заедно с Георги Георгиев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

169200
на 12.09.2019
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Аверът на Цветан Василев от Боец със стотици цигани пред Съдебната палата - ромите зоват за сваляне на кабинета и викат Мафия, Оставка и Долу Гешев заедно с Георги Георгиев (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици цигани подкрепят пред Съдебната палата предварително обявения за днес протест от авера на Цветан Василев от "Боец" Георги Георгиев, потвърждавайки изтеклата информация, че се готвят сблъсъци с насъскани орди. Изхвърленият още преди години от ГЕРБ-Видин активист от месеци зове във фейсбук за блокиране на столицата на 12 септември и днес е изкарал тумби с роми явно с тази цел. На протеста скандално е и съдията Методи Лалов, който като магистрат няма право на подобни прояви.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Яките мъже зоват за сваляне на властта и викат "Мафия", "Оставка" и "Долу Гешев" в един глас с организатора им Георги Георгиев. Близкият на банкера-беглец Цветан Василев лидер на "Боец" лъсна вчера и в записите, подадени в прокуратурата, от които става ясно, че се готви кървав метеж днес в столицата.

Подателят на сигнала Йордан Бонев разкри, че за това са обещани около 400 хил. лв. и ще бъдат събрани платени протестъри днес. На заснет от него разговор с осъдената за подкуп Десислава Иванчева също се вижда и чува как тя признава, че иска сваляне на кандидатурата на прокурор Иван Гешев.

Дали въпросните тумби с цигани са част от тази организация към момента не е ясно, но е факт, че освен стотиците роми, присъствието на други граждани на протеста на "Боец" е минимално. Това става ясно и от видеата във фейсбук на самата организация, на които се вижда, че на акцията им има само цигани, които подкрепят призивите на Георги Георгиев. Самият той преди време пък разкри близостта си с Цветан Василев и си похвали с обща снимка с него от Белград, където беглецът от правосъдието се крие.

Полицията пък е взела удвоени мерки да предотврати евентуален кървав метеж, за който стана ясно, че се готви и заради който ПИК отмени "Марш за законност", след като стана ясно, че са обещавани до 1000 лв. на протеста срещу Иван Гешев, за да дойдат да проливат кръв на нашето мирно мероприятие. Медията ни отложи събитието вчера и днес, за да не станем повод за окървавяване на столицата. 

Дали въпреки това озверялата тълпа от роми ще стигне до там към момента не е ясно, но е факт, че полицията на място е организирана отлично и не позволява да се стигне до ексцесии. 

Припомняме, че солидна група роми присъстваше и преди ден на протестите, организирани срещу кандидатурата на Иван Гешев във вторник. Тогава те обявиха, че са срещу него, защото е казал, че не харесва циганите, както ПИК съобщи. Друга тумба пък бе дошла от Галиче, начело с жената на осъдения Ценко Чоков, който като клиент на съдебната власт логично е срещу нея. 

В крайна сметка към 18,30 ч. останаха шепа хора и Георгиев се видя принуден да обяви край, след като стана ясно, че дори след приключване на работния ден няма да дойдат още хора, а с месеци подготвяния като уж многохидялен протест, успя да сплоти само ромските групи. Накрая той пак призова за оставка на Борисов и кабинета, но вече нямаше кой да вика с него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Малко след 17 часа повечето присъстващи се разотидоха

Към 18 часа на обявения за уж многохиляден протест след като стотиците роми се разотидоха, останаха едва шепа хора и от "Боец" започнаха да зоват във фейсбук хората да идват, защото са твърде малко и няма да смогнат да направят шествие. 

Шеха хора останаха към 18,20 часа

От "Боец" зоват хората, признавайки, че са твърде малко 

Това остана след протеста на "Боец" пред Съдебната палата - боклуци и пластмасови бутилки

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК