ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърът Стойчо Кацаров се засили да агитира за имунизиране срещу COVID-19, след като закри ваксинационния щаб. Викнал Шишо Бакшишо да убеждава хората (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърът Стойчо Кацаров се засили да агитира за имунизиране срещу COVID-19, след като закри ваксинационния щаб. Викнал Шишо Бакшишо да убеждава хората (ВИДЕО)

51767
на 02.07.2021
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Антиваксърът Стойчо Кацаров се засили да агитира за имунизиране срещу COVID-19, след като закри ваксинационния щаб. Викнал Шишо Бакшишо да убеждава хората (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Антиваксърският служебен здравен министър Стойчо Кацаров, който дълго обясняваше, че няма нужда от сериозните мерки срещу инфекцията, вземани от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и го разформирова, сега се засилва да агитира в полза на ваксините, след като България заради политиката му се оказа сред изоставащите в ЕС и кабинетът на Румен Радев бе порицан от Еврокомисията.  Въпреки това Кацаров преди ден закри и ваксинационния щаб, което предизвика недоволство сред медиците. 

препоръчано

Имаме измамно спокойствие, не сме застраховани от нова вълна, още повече, че сме с 25 на сто от населението с първа игла, призна Кацаров.

Лятото е най-подходящото време да положим национално усилие, за да предотвратим това, посочи той. 

Обърнах се към вас, за да поискам част от вашия авторитет в името на националната кауза да върнем начина си на живот и да не се страхуваме от затваряне, каза той към журналистите.

И допълни, че няма да им плати за агитацията, но отплатата ще бъдат спасените човешки животи.

Много разчитаме на обществеността, посочи проф. Мира Кожухарова. Тя обясни, че изследванията сочат, че хората, получили две дози ваксина, са предпазени от разпространяващите се нови видове на вируса в Европа. Кожухарова призова хората с хронични заболявания да се ваксинират. Новата вълна е доста възможна, помогнете ни, говорете с хората, това е начинът обществото да си върне доверието в себе си и в авторитетите и да си каже, че ще се справи с този проблем, заяви тя.

Проф. Красимир Гигов, бивш шеф на Националния ваксинационен щаб посочи, че трябва да се търсят нови начини за достигане до обществото за ваксиниране. 

Ако не се изпълни ваксинацията спрямо всички хора, няма да ни се размине нова вълна.

В помощ на министъра е повикана и водещата Нана, която обаче подчерта, че не може да се мисли, че тя, Графа и Марта Вачкова могат да агитират и убедят хората да се ваксинират. Трябва да се започне с конкретика, да се чуват повече специалисти, не може да се говори ваксинирайте се, нещата не се получават по този начин, науката трябва да развенчава митове, каза Нана. 

Аз съм се страхувала дали това няма да повлияе на моето лечение, други могат да се страхуват по своето забременяване. Затова моля за разяснения, за повече информация, посочи Нана. 

Тя препоръча да не се говори просто за ваксиниране, а да се поставят цели, да се каже, че трябва да се ваксинират.

На дискусията беше поканена и оперната певица Александрина Пендачанска. Тя изтъкна липсата на представители на Българската православна църква на фона на включилите се участници от всички вероизповедания у нас.

Поканен се оказа и Краси Радков, по-известен като Шишо Бакшишо, което тотално озадачи наблюдателите на срещата, тъй като се оказва, че министър Кацаров отчаяно се опитва посредством шоу лица дори, да постигне нещо с ваксинацията, която самият той срути тотално.

„Аз вярвам на науката и че чрез тези ваксини ние ще можем да се измъкнем от тази пандемия. Не съм лекар, който да може да дава съвети. Смятам, че това нещо ще ни изведе от пандемията. Чувам за някакъв вирус „делта“, който сега е 100 пъти по-опасен или 200 – не знам и аз“, каза актьорът.

Той припомни, че театралните зали са били ограничени наполовина.

„Ние се срещаме с много хора и аз смятам, че беше нужно да се ваксинирам. Ваксинирах се, защото съм заобиколен от много възрастни хора и като че ли искам да предпазя и тях. Аз не представлявам никаква общност на артисти... дойдох сам. И ако мога да дам някакъв пример за това, че съм се ваксинирал, ще бъда щастлив“, добави Радков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК