Вход
София
Времето в София 16 o C

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Вежди Рашидов събра елита с втора изложба за месец - Цветанов със специално пожелания към читателите ни и коментар на политическата 2018 г. (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Вежди Рашидов събра елита с втора изложба за месец - Цветанов със специално пожелания към читателите ни и коментар на политическата 2018 г. (ОБНОВЕНА)

на 18.12.2018
36319
12
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Вежди Рашидов събра елита с втора изложба за месец - Цветанов със специално пожелания към читателите ни и коментар на политическата 2018 г. (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
18.12.2018
12
36319

Известният скулптор, депутат и председател на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов събира политическия елит и ценителите на  изящните изкуства на изложба 4 дни след рождения си ден.

Вежди Рашидов иска реформи в БНТ, разкритикува раздутия щат

Вежди Рашидов иска реформи в БНТ, разкритикува раздутия щат

Време е за дебат за реформа в обществените медии, обяви...

на 29.11.2018

Тя е втора за този месец. Преди седмица Рашидов откри вернисаж с малки акварели в галерията на колегата си от Народното събрание и коалиционен партньор Волен Сидеров.

На днешната експозиция по традиция дойдоха и много депутати от ГЕРБ начело с Цветан Цветанов, Деси Атанасова, зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, писателят Антон Дончев, много журналисти, артисти и художници.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ направи специален обзор на политическата 2018 г. пред камерата на ПИК TV и водещата Ива Николова.

"Тук съм, защото Вежди е голям приятел, а и част от нашата парламентарна група. Дойдох, за да го уважа и да уважа, както и неговата съпруга. Подарихме коледна звезда на съпругата му и му казах, че тя ще бъде усмихната, за да е той удовлетворен, за да може да твори и да направи поредния си шедьовър, както само той може.

Годината беше успешната за страната ни, защото България имаше сериозно предизвикателство. Половин година по-рано имахме председателство заради Брекзит и беше наистина важно да се справим предвид кратките срокове. Затворихме важно досие по темата вътрешен ред и сигурност. Успяхме да се справим в диалог и да постигнем консенсус, съгласно Лисабонския договор. 

България придоби друга способност и е сочена като лидер на Балканите, благодарение на това, че сложихме като приоритет Западните Балкани и това даде важна насока за евроатлантическото членство на всички страни от Балканите. Благодаря на институциите, които участваха в това председателство и се радвам, че има за какво добро да си говорим на прага на коледните празници.

Механизмът за оценка на ЕК изигра положителна роля. Дефицитът, който имахме при присъединяването към ЕС е наваксан и се видя, че сме се съобразили с препоръките и вече сме дори преди Румъния и ни сочат като пример за напредък в тази насока. С тази оценка ще можем да приключим периодът, в който България беше под мониторинг. Трябва сме прагматични и конструктивни и да поощрим усилията, които прави българското правителство", каза Цветанов по повод положителния доклад на ЕК. 

На въпрос за работата на специализираната прокуратура и множеството успешни акции през тази година, Цветанов заяви: "Нека да се види, че когато в началото 2011 г. започнахме да обсъждаме създаването на спецсъда и спецпрокуратурата, имаше негативни коментари, а ето че сега тези звена са успешни. Затова тогава нямаха компетентност за борба с корупцията, но ето, че вече се видя ефектът от работата им и получиха и такива правомощия, които също оправдах. Тези звена получиха висока оценка от ЕЕ и ние ще продължим да работим в тази посока в борбата с организираната престъпност и корупцията". 

Зам.-председателят на ГЕРБ отправи и коледно пожелание на ПИК: "Пожелавам на вас и всички ваши зрители и читатели лошите моменти да останат в 2018 г и да градим бъдещето си с позитивни новини и разумни и прагматични решения в полза на обществото и страната ни, така че България да остане стабилен фактор в Европа".

Пред камерата на медията ни застана и председателката на парламента Цвета Караянчева, която заяви, че според нея годината е била успешна и България се е показала като стабилна държава с важно развитие във външната политика.

Вежди Рашидов връчи на Народната библиотека почетния плакет на НС

Вежди Рашидов връчи на Народната библиотека почетния плакет на НС

Председателят на парламентарната Комисия по културата и...

на 10.12.2018

"Не предстоят предсрочни избори, правителството е стабилно, икономиката се развива. Няма никакви основания за парламентарни избори. 

Има моменти, в които хората недоволстват, хората го показват и правителството приема предложенията им, когато са обосновани. 

Предстоят два избора, които са насрочени и се надявам да има висока избирателна активност, а партиите да покажат обосновани програми, с които 

На опозицията пожелавам да са силна опозиция и да провокират мнозинството да работи по-добре. Нека да се концентрират не в личностни нападки, а в конкретни политически решения. Светли празници на вас, зрителите и читатели ви", пожела накрая Караянчева.

На събитието бе и Антон Дончев, който коментира картините и пластиките на Рашидов. "В света гръмна атомна културна бомба, която деформира целия свят и това го виждат художниците. Те виждат, че със света става нещо от началото на миналия век. Не бих казал, че е по-красиво. Но нещо се променя и материята също се променя от това излъчване. Вижте тези пластики - те идват от друг свят. И художниците виждат това. 

Вежди се промени също, защото беше смъртно болен и надвесен над дупката. Измъкна си главата, но явно е ходил някъде, където ги вижда тези работи и сега ги е създал. Иначе не е възможно да ги създаде. 

Странното е, че на негови предишни изложби млади хора се възхищават и има въздейства по особен начин. Те може би виждат нещо, което може би ние не виждаме", коментира Антон Дончев пред камерата на ПИК TV.

"Благодаря много на всички, че сте тук. Не случайно нарекох изложбата си "Обич към всички". Благодаря ви още веднъж!", заяви развълнуван при откриването на събитието авторът Вежди Рашидов.

"Пожелавам ти да продължиш да ни радваш със своето творчество. Талантът, който имаш, е уникален. Искам да ти пожелая да си жив и здрав най-вече, да влагаш същата душа във всяко едно творение... Винаги можеш да напускаш парламента, за да създаваш тези уникални неща. В навечерието на коледните и новогодишни празници искам да ви пожелая на всички пак здраве, късмет и спокойствие. Нека 2019 г. бъде много плодородна и догодина, живот и здраве, когато е неговият рожден ден, да дойдем и да се видим отново тук", заяви в приветственото си слово председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Ето какво каза Цветан Цветанов пред камерата ни:

Вижте цялото откриване на изложбата и изказванията пред камерата ни:

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 30734
архив

- Моето момиче за Нова година ми подари секс.
- Много оригинално, няма що - на всички да подарява едно и също.

x