ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Виктор Димчев: Има три проевропейски партии, които могат да се разберат и да сформират едно стабилно мнозинство (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Виктор Димчев: Има три проевропейски партии, които могат да се разберат и да сформират едно стабилно мнозинство (ВИДЕО)

161972
преди 6 часа
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Виктор Димчев: Има три проевропейски партии, които могат да се разберат и да сформират едно стабилно мнозинство (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Решаващи часове преди края на изборния ден. Лидерът е ясен, битката за второто място е в разгара си.

препоръчано

Кой ще надделее и грабне среброто, защо е ниска избирателната активност и кои са безспорните фаворити за следващия парламент - тези и още въпроси коментира в студиото на ПИК TV анализаторът Виктор Димчев. 

Гласувах на хартия. Не виждам причина да вярвам да машини, докарани от Венецуела, започна Димчев.

“Не знам каква шмекерия ще направят на този вот“, изрази съмнение той за честността на вота.

"Фирмата, която е собственик на машините, спечели милиони. Една частна фирма държи в частен склад едни машини, пред който има една количка на жандармерията, двама полицаи пазят и си цъкат на телефоните. В Япония гласуват старомодно, с хартия. Държавна тайна е колко се плаща за охраната им“, изтъкна Виктор Димчев.

"Българският народ е безкрайно разделен. Гражданите са разделени и се хвърлят към всяка екзотична възможност за някаква формация. Това нещо ние ще продължим да го наблюдаваме, ако избирателната активност е ниска. Ако тя продължи да се усилва в този хубав ден, може би следобед ще имаме една повишена активност и едно сериозно разместване на пластовете и това ще даде възможност на по-големите партии да постигнат съглашателство“, заяви още режисьорът.

"Този равноотдалечен премиер ще бъде лустросан, в това няма съмнение. Това не означава, че той няма да свърши работа, стига зад него да се появи някаква програма. Бойко Борисов елегантно постъпи като каза, че ако ГЕРБ имат 80 депутата, той ще е кандидат за премиер“, продължи той.

Според него, името на този равноотдалечен премиер, вече било договорено, като в близките часове и ръцете ще се стиснат.

"Събитията са динамични, може да се окаже, че ще имаме и друга партия на второто място. Това е възможен сценарий, но това още повече ще подпечата този договор, защото вторият мандат няма кой да го подкрепи. Нещата ще бъдат интересни, защото тези врагове, които се плюха много години, сега ще трябва да се прегърнат“, коментира той възможността ППДБ да не са на второто място.

"Машините спират да работят, защото компонентите в машините, са произведени 2013 г. в Тайван. Имаме домашни принтери, а тези, които са вкарани в машините, се развалят от няколко хиляди бележки показва, че те не са качествени. Гласуването с машини е ненадеждно“, отново коментира той проблемите с машините и машинния вот.

Според Виктор Димчев, избирателната активност ще мине 30% до края на изборния ден. "Призовавам българите да продължат да гласуват активно“, коментира още той. Така щяло да се отнеме шансът на хората със саби и брадви, които влизали в политиката, да влязат в парламента с купен вот.

Гостът в студиото ни похвали действията на МВР с акциите срещу купуването на гласове. Ако избирателната активност продължи с тези темпове, каза Димчев, в края на изборния ден ще има изненадани неприятно политици и бизнесмени, които са инвестирали милиони в предизборната кампания, за да вкарат десетина депутати.

Има три проевропейски партии, които могат да се разберат и да сформират едно стабилно мнозинство, прогнозира Димчев.

"Довечера всички политически лидери трябва да честитят победата на Бойко Борисов, за да имаме правителство или поне да напишат един есемес“, коментира Виктор Димчев.

"Не мисля, че БСП могат да предложат някакви лица, които да предлагат европейска визия. Там се събраха по-одиозни фигури“, хвърли поглед наляво той и допълни, че социалистите имат добър резултат, защото са се отървали от човека-котва Корнелия Нинова.

Според него е редно победителят, който е намачкал останалите с над 10% пред втория, да бъде кандидат за премиер. "Трябва да видим и Лена какво ще каже, защото тя има правото на вето в тази коалиция“, допълни той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО)
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК