ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Делян Добрев изобличи чудовищното лицемерие на "Промяната": Финансираха войната на Путин с близо $ 6 милиарда. Изпратих калкулацията на Борисов (ВИДЕО)

Акценти

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Делян Добрев изобличи чудовищното лицемерие на "Промяната": Финансираха войната на Путин с близо $ 6 милиарда. Изпратих калкулацията на Борисов (ВИДЕО)

215877
на 19.02.2024
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Делян Добрев изобличи чудовищното лицемерие на Промяната: Финансираха войната на Путин с близо $ 6 милиарда. Изпратих калкулацията на Борисов (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатът от ГЕРБ и председател на Енергийнaта комисия в Народното събрание Делян Добрев изобличава поредните схеми на "Продължаваме промяната".

препоръчано

Той коментира информацията на ПИК, че ядрен скандал заради изграждането и пускането в експлоатация на 7-ми и 8-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" назрява в сглобката заради брата на един от големците в нея - Христо Иванов, научи ПИК.

"Ненормално е да се намесват в работа на комисията в "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности", която още миналата седмица е избрала да продължат разговорите с "Хюндай", опасявам се, че това се прави, за да се вкарат китайски фирми, за да изградят седми и осми блок", заяви Добрев в студиото на ПИК TV.

В процедурата за строител на новите блокови документи подадоха пет фирми - две американски, две китайски и южнокорейската "Хюндай", която отговари на всички изисквания.

Той изтъкна, че зад една от китайските компании стоят небезизвестни български представител - както писа ПИК по-рано днес става дума за Гриша Ганчев. "Или някой се опитва да уреди китайците, или някой се опитва да забави проекта и да го провали, защото с тази политическа нестабилност, която наблюдаваме, няма да се учудя да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Тогава едни такива преговори за строежа на новите блокове ще отидат чак към края на годината. Нито едното, нито другото е полезно за България", изтъкна Добрев.

Той съобщи и новината на деня - изчислил е, че от началото на войната чрез закупуването на руски петрол от бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" режимът на Путин е бил финансиран 5 796 749 877 USD. 

"Аз си поиграх и сметнах тези данни точно до стотинката. Това са над 10 милиарда лева! Които са влезли в Путин. Вече не съм сигурен докога ГЕРБ ще подкрепя тази сглобка. Аз не вярвах, че тази сума ще е толкова внушителна. Изпратих калкулацията на Бойко Борисов и той вече е запознат с нея. Това правителство е само на думи, а зад думите се крият руските и китайските интереси, включително сега с изграждането на седми и осми блок на АЕЦ "Козлодуй". Не мога да изразя своето отвращение", посочи Добрев.

Той коментира слуховете, че ортак на Кирил Петков е сред потенциалните претенденти за "Лукойл", а Асен Василев води преговори за рафинерията в САЩ.

"Първото нещо, което не мога да разбера е как така някой, който не собственик на рафинерията я продава. Пропуска се, че от 1 януари тази година няма нито един барел руски нефт и всичките опорки на Денков и правителството станаха на пух и прав", добави депутатът на ГЕРБ.

Соня Колтуклиева отвори тема и за катастрофа, причинена от енергийния министър Румен Радев. "Това са лични теми, но министър Радев няма отношение с петрола. Миналата сряда на комисия в НС бяхме поканили директора на "Лукойл" Александър Величков и на мой въпрос дали е возил Асен Василев в централа на компанията и той не отрече, но каза, че просто не си спомня деня", каза депутатът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борислав Цеков със СЕНЗАЦИОНЕН СЦЕНАРИЙ: ППДБ може да се разцепи след изборите! ГЕРБ трябва да внимава - ще увеличи преднината си, ако... (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борислав Цеков със СЕНЗАЦИОНЕН СЦЕНАРИЙ: ППДБ може да се разцепи след изборите! ГЕРБ трябва да внимава - ще увеличи преднината си, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК